Erdoğan: Kuzey Irak'taki referanduma 'devam' diyemeyiz

Erdoğan: Kuzey Irak'taki referanduma 'devam' diyemeyiz

Erdoğan, 'Bağımsız Kürdistan'ı hedefleyen referandum öncesi bir kez daha Barzani'yi eleştirdi, 'vazgeçin' çağrısında bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ABD'ye hareketinden önce açıklama yaptı. Açıklamasının ardından gazetecilerin sorularını alan Erdoğan, Kuzey Irak'ta yapılması amaçlanan bağımsızlık referandumuyla ilgili Mesud Barzani'yi eleştirdi.

İşte Erdoğan'ın sözleri:

Bildiğiniz gibi bu ay MGK toplantımız ayın 27'sindeydi, bunu 22'sine çekişimizin nedeni de, baktık ki Kuzey Irak yönetimi hala aynı anlayışta devam ediyor. Bir defa burada bizleri rahatsız eden bir süreç var. Bizim orada 350 km sınırımız var, soydaşlarımız dindaşlarımız var. Onlar da aynı şekilde bizimle aynı medeniyete mensup.

"KAPIMIZI ÇALIP YARDIM İSTERKEN İYİYDİ"

Onların Kürt olması, Türkmen, Arap olması bizi birbirimizden ayırmıyor. Irak'ın bölünmesine yönelik bir adıma tercih ederseniz, buyurun devam edin demeyiz. Kaç kere söyledik bunu kendilerine. Burada bizim de farklı yaklaşımımız var, dara girdiğinde her zaman kapımızı çalacaksın, destek alacaksın ama Irak'ı parçalamaya gelince bildiğini okuyacaksın. Çocukluk hikayesiymiş, böyle şey olur mu.

Erdoğan Barzani'yi eleştirdi VİDEO

Yukarıdaki videoya yapılan son yorumlarTümünü Gör | Yorum Ekle

 

IRAK YÖNETİMİNİN TAVRI OLUMLU

Burada Irak merkezi yönetiminin takındığı tavır, kendilerinin hakkıdır ona müdahale etmeyiz ama gördüğümüz kadar aynı şeyleri düşünüyoruz. İbadi'yle de ABD'de de bir görüşmemiz olacak. Bu konuda aynı istikamete bakıyoruz, şu an Kuzey Irak yerel yönetimi ülkeyi bölüyor.

KAÇ DEFA UYARDIK, VAZGEÇİN DEDİK

Türkiye'den bize bir ses gelmedi diyorlar, bir defa müsteşarımı gönderdim yanlış yapıyorsunuz dedik. Şu ana kadar bunu defalarca konuştuk da sen hala direniyorsan kusura bakma.

MGK VE BAKANLAR KURULU'NU AYNI GÜNE ALDIK

Bu konuları MGK'da görüşeceğiz, aynı güne Bakanlar Kurulu toplantısını da aldık. Bizim tavsiye kararımız Bakanlar Kurulu'nda görüşülecek ve Türkiye kesin tavrını ortaya koymuş olacak. Bu bizim sayın Trump'la görüşmemizde de gündem maddelerimizden biri olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.