Erdoğan'ı mest eden üç pankart

Erdoğan'ı mest eden üç pankart

Başbakan Erdoğan, memleketi Rize'de moral buldu. Hemşehrilerinin hazırladığı pankartlarla coştu, Rize şivesiyle muhalefete yüklendi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Rize mitinginde konuşmasını yarıda keserek beğendiği üç pankartı okudu.

Erdoğan, "Ne tuzluğa ne çaydanlığa Kendirli bakar insanlığa", "Uzun ince bir yoldayız uzun adamın yanındayız", "Şantaj montaj farketmez Rizelidir affetmez" yazılı pankartları okudu. 

Başbakan Erdoğan, "Senden bir şey olmaz" dediği bozkurt işareti yapan Kılıçdaroğlu için "İnanın bukalemun olsa bunun hızına yetişemez." dedi. 

Zaman gazetesinin "herkes konuştu o sustu, şimdi o konuşacak" sloganıyla duyurduğu Gülen röportajına Erdoğan, böyle cevap verdi:

"Hakkını yemeyelim arada bir konuştu. 12 Eylül'de darbecilere yağ yaktı, 28 Şubat'ta darbecilere ödül verdi, merhum Erbakan söz konusu olunca suskunluğunu bozdu. Ne dedi, 'Beceremediniz artık çekilin' dedi."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Rize Cumhuriyet meydanında halka seslendi. Konuşması sırasında ''Rize seninle gurur duyuyor '' sloganları üzerine Başbakan Erdoğan, Karadeniz şivesiyle ''Ben bu uşaklara zaten çok güveniyrum, bacılara da güveniyrum'' dedi.

ATMACA KADAR ATAK, KAÇKAR KADAR CESUR

Yaptıklarımızla Türkiye'nin yüzünü ağarttık, eserlerimizle, hizmetlerimizle, yatırımlarımızla Rize'nin yüzünü ağarttık. Rize'den aldığımız kültürle 77 milyonun, 81 vilayetin hizmetkarı olurken, tüm dünya mazlumlarına el uzattık. Dünyanın neresinde olursa olsun muhtaçlara kucak açtık. Biz Rize'den şunu öğrendik: Atmaca gibi atak olacaksın, Kaçkar kadar cesur olacaksın, Karadeniz kadar kucaklayıcı olacaksın, Fırtına Deresi gibi çağlayacaksın, bereketli çay bahçeleri gibi almadan veren el olacaksın.' İşte biz bunu öğrendik. Nereden? Rize'den. Biz Rize'den Rizeli gibi yiğit, mert, dürüst olmayı öğrendik.

BDP siyasi Kürtçülük yapıyor. MHP siyasi Türkçülük yapıyor. CHP, 'ben kumsalların partisiyim' diyor. Ne işe yararsın sen? Kumsalların partisiymiş. Bunların hiçbirinden bir şey olmaz. Unutmayın, 40 çürük yumurtadan bir sağlam yumurta olmaz. Biz ne yaptık? '77 milyonun partisiyiz' dedik, '780 bin kilometrakarenin partisiyiz' dedik

yolsuz.jpg

Göreve geldiğimizde şu Karadeniz Sahil Yolu'nun ne kadarı bitmişti biliyor musunuz? Yüzde 35. Tamamlamak bize nasip oldu. Bizden öncekiler böyle dağları delmediler. Biz dağları deldik. Şu anda gördüğünüz o tünelleri biz deldik biz. İşte şimdi Ovit Tüneli'ni deldik, deliyoruz.

HERKESİ UÇAKLA TANIŞTIRDIK

Türkiye'nin barajlara ihtiyacı var dedik. İşte Artvin'den geliyoruz. Deriner Barajı'nı bitirdik. Muratlı'yı bitirdik. Borçka Barajı'nı bitirdik. Şimdi Yusufeli Barajı'na başladık, onu da bitireceğiz. Enerji sıkıntısı Türkiye'nin biz aştık. Türkiye'nin dört bir yanına barajlar açtık. Türkiye'nin sağlıkta reforma ihtiyacı var dedik, hastanelerle şehirlerimizi donattık. Türkiye'de hızlı tren neden yok dedik? Hızlı trenle Türkiye'yi tanıştırdık. Türkiye'nin evlatları neden uçağa binmesin dedik. Her yeri havalimanları ile donattık. Herkesi uçakla tanıştırdık.

SENDEN BİR ŞEY OLMAZ

Bayrak reklamımızı izlediniz değil mi? Bayrak sevdası budur, bayrak aşkı budur, bayrak heyecanı budur. CHP kalkmış bizimle bayrak yarışına giriyor. Kılıçdaroğlu sen git yat, senden bir şey olmaz. Sen önce Hakkari'de Türk bayrağını dalgalandırmayı bir öğren. Hakkar'de anlaşma yaptılar Türk bayrağını dalgalandıramadı. CHP bayraklarıyla meydana çıktı.

Kardeşliği büyüttük, umudu çoğalttık. Her ne yaptıysak Türkiye için yaptık. türkiye'ni büyümesinden rahatsız olanlar var. Dünyada etkin bir ülke oldu mu? Rahatsız oldular. AK Parti'yi gönderelim dediler. AK Parti'yi yıpratalım ki Türkiye geri gitsin dediler.

Önce Gezi olaylarını başlattılar. Ardından 17 Aralık komplosunu devreye soktular. Milletin emanetini milli irade hırsızlarına teslim etmedik. İktidarın milletten alınıp seçkinlere devredilmesine göz yummadık.

Millet kal dediği müddetçe, milletin emanetini de hiç kimseye teslim etmeyiz. Hele hele milletin bu emanetini Pensilvanya'dan Türkiye'yi karıştırmaya çalışan fitnecilere onların hilelerine, onların tuzaklarına asla ve asla teslim etmeyiz.

İNZİVAYA ÇEKİLİYOR, BAŞBAKANA HAİN DİYEBİLİYOR

Çok enteresan, soruyorlar ne diyor, Pensilvanya'da inzivaya çekilmiş. Hayırdır ya Türkiye'de inzivaya çekilecek yer yok muydu? Pensilvanya'dan başka yer bulamadın mı? Konya'da inzivaya çekilseydin ya ,İstanbul'da Ankara'da, bak Rize'de de sana yer verirdik,  buralarda invizaya çekilseydin. Güya inzivaya çekilmiş,  Mekke ne güne kalmış, Medine ne güne kalmış, oralarda inzivaya  çekilseydin. Pensilvanya...Aman yarabbim. Çiftlik, çiftlikte  inziva. Sporla ilgileniyor, siyasetle ilgileniyor, magazinle ilgileniyor. Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı'na  'hain' diyebiliyor. Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı'nı, Başbakanı'nı, Meclis Başkanı'nı, bakanlarını rahatlıkla dinliyor. Yanında 30 yıl bulunan güya öğrencilerini dinliyor.

İNZİVAYA ÇEKİLDİM DİYOR TELEFON DİNLİYOR

Dinlediniz değil mi? Ne diyor? (Hocam diyor beni niye dinledin) diyor? 'Nereye ne getirip götürüyorsun onu izlemek için dinledim' diyor. Şu hale bak ya.  Yahu İslam'da bir Müslüman bir Müslümanı dinleyebilir mi, gözetleyebilir mi? Bunların gayeleri için her yol meşru. Her şeyi yapabilirler. Bunlarda şantajcılık var, yeri geldiği zaman onu kullanıyor çünkü,  her numara var bunlarda. MİT raporlarıyla, Susurluk'la, 12 Eylül'le, 28 Şubat'la hepsiyle ilgileniyorlar. 35 yıl buna çalıştılar bir yandan 'inzivaya çekildim' diyor, diğer yandan sabah akşam telefon dinliyor. 'İnzivaya çekildim' diyor,  insanların mahremini gözetliyor. İnsanların yatak odalarına kadar girmeye çalışıyor.

CEKETİN İÇİNE ANANASLAR, HOLDİNGLER SIĞIYOR

Bir ceketim var, başka bir şeyim yok diyor. Nasıl bir ceketse bu, içine CHP sığıyor, içine MHP sığıyor, içine holdingler sığıyor, şirketler sığıyor, ananaslar sığıyor, tespihler sığıyor, rafineriler,  türlü türlü fitneler sığıyor

miting.20140321151049.jpg

İŞİNE GELİNCE SUSTU

Şimdi bir kaç gündür, yandaş, patronu olduğu gazete onun röportajını yayınlıyor Ne diyorlar? (Herkes konuştu o sustu, o konuşacak) diyorlar. Doğru işine gelince hep sustu, işine gelince konuştu. Filistinli çocuklar ölürken sustu, Gazze'ye bombalar yağarken sustu, Suriye'de 160 bin kardeşimiz öldürülürken sustu, Kahire'de masum insanlar ölürken, Esmamız şehit edilirken sustu. Mavi Marmara'da 9 şehidimiz varken sustu.

GÜLEN 12 EYLÜL'DE DARBECİLERE YAĞ YAKTI

Hakkını yemeyelim, arada bir konuştu. 12 Eylül'de darbecilere yağ yaktı, 28 Şubat'ta darbecilere ödül verdi. Merhum Erbakan söz konusu olunca suskunluğu bozdu. Ne dedi? 'Beceremediniz artık çekilin' dedi. Vay anasını ya. Mavi Marmara  şehitleri için 'otoriteden izin almalıydılar' dedi. Peki senin buradaki şirketlerin, otoriteden niye izin almıyorlar?

İNANIN BUNLAR DAĞITTI

İnanın bunlar dağıttı. Ne yaptıklarının farkında değiller. Hz. Cebrail'in işi gücü yok parti mi kuracak? Kaldı ki teşbih hata kabul etmez. Nasıl bu teşbih, böyle bir benzetme yapılır mı? O zaman ben şunu söylüyorum, gelip de Hz. Cebrail'e oy vermeyen adam, şimdi bu Kılıçdaroğlu'na sen nasıl oy veriyorsun? 'AK Parti'ye oy vermeyin, Kılıçdaroğlu'na verebilirsin, MHP'ye oy verebilirsin, BDP'ye de oy verebilirsin.' Unutmayın ben burada bir hükmü açıklıyorum, kişi sevdikleriyle beraber haşrolunacaktır. Pensilvanya, arkadaşını sana tanıttım. Sen Kılıçdaroğlu ile beraber haşrolunacaksın, Bahçeli ile haşrolunacaksın, sen BDP ile haşrolacaksın.

İŞİ TAŞERONA VERMİŞ

Buradan partisini kursun diyorlar da niye partisini kursun ki? Bu kadar kelepir partiler varken kendisi niye parti kursun? İşi taşerona vermiş, hiç başı ağrımaz. Onun yerine zaten Kılıçdaroğlu, Bahçeli çalışıyor, niye parti kursun? Emrine amade CHP var, emrine amade MHP var.

SOLCU, ÜLKÜCÜ, BÖLÜCÜ, ESEDCİmiting.20140321151211.jpg

Kılıçdaroğlu İzmir'e gidiyor, ulusalcı. Suriye'ye gidiyor, Esedci. Hakkari'ye gidiyor, terör örgütü işareti yapıyor çünkü bölücü. İstanbul'a gidiyor, vandallara karışıyor, gezici. Ankara'ya geliyor, MHP'li görünüyor, bozkurt işareti yapıyor, ülkücü, bu havaya giriyor. İnanın bukalemun olsa bunun hızına yetişemez. Akşam başka, sabah başka.

İSTİFA EDERİM DEMİŞTİ

CHP'nin genel müdürü seçimde oy kullanacağı sandığı bulamadı. Ey CHP'ye gönül veren kardeşim bu adama nasıl oy vereceksiniz? 2011 seçimleri öncesinde Bursa'da bir televizyon konuşmasında ne diyor biliyor musun bu Kılıçdaroğlu? 'Yüzde 40'ın altında alırsam istifa ederim.' Birinci olursam demiyor 'Yüzde 40'ın altında alırsam istifa ederim.' Ne aldı biliyor musunuz? Yüzde 26. Ama hala pişkince orada oturuyor.

LEMOĞUN TÜFEĞİ GİBİ ATAYİLER

Bu CHP, MHP ne yapıyorlar biliyor musunuz? Bakalım biliy misiniz oni? Deremende ayran öğitiler, lemoğun tüfeği gibi atayiler. Yaptıkları iş bu

ORTAK HAVAALANI YAPILACAK

Rize lafa değil icraata bakacak. Ben size bakıyorum siz göğe. Anladım siz havaalanı istiyorsunuz. İnşallah çalışmaları başlattım Rize ve Artvin'e ortak hizmet verecek havalimanı yapacağız. Yılda 1 milyondan fazla yolcunun kullanabileceği havalimanı yapacağız.

Biz '14 Mayıs 2011'de bu meydanda ilk defa Ovit'i yapacağız' dedik, tam bir yıl sonra 13 Mayıs 2012 tarihinde burada 1880'li yıllardan beri hayal edilen o projeyi gerçeğe dönüştürmek için gittik, Ovit Tüneli'nin temelini attık. Şimdi Ovit Tüneli hızla devam ediyor, Allah nasip ederse önümüzdeki yılın sonunda Ovit Tüneli bitiyor

8.5 km uzunluğundaki güney çevre yolundaki çalışmalar süratle devam ediyor. 12 yılda Rize'de 7.5 katrilyon yatırım yaptık. Bu ay 675 bin tablet bilgisayar dağıtacağız. Önümüzdeki 18 ay içinde 350 bin etkileşimli tahtayı okullarımıza monte edececeğiz.

Rize'ye toplamda 2337 kapasiteli 7 adet yüksek öğrenim yurdu açtık. Aydere kayak tesisleri yapıyoruz. Proje çalışmaları devam ediyor. Organik bal üretimini destek için 3 adet bal ormanı kurduk.

DÜNYAYA MESAJ VERECEĞİZ

Partimizin kuralları ve ilkeleri var. Aldığımız kararları istişareyle alırız. Nefsi tercihleriyle aday olanlar var. Ne diyorlar AK parti'nin bağımsız adayıyım. Partiminin adayı dışında kimseye onayım yoktur, bilinmesini istiyorum. Seçildikten sona AK Parti'ye geçeceğini söylüyorlarmış. Bu seçimde alacağımız oyla sadece Türkiye'ye değil dünyaya mesaj vereceğiz. Bizim için bir oyun çok önemi var. Kendi adayımızın dışında kimseye destek vermiyoruz. Rize'de partimizin adayı Reşat Kasap kardeşimdir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.