İşte Erdoğan'ın mezarı

İşte Erdoğan'ın mezarı

Başbakan Erdoğan, geçtiğimiz yıl vefat eden annesi Tenzile Erdoğan'a aile kabri yaptırdı. "Erdoğan Ailesi" olarak yapılan kabrin içindeki iki boş yerden birinin Erdoğan'ın kendisine ait olduğu belirtiliyor.

Başbakan Erdoğan, geçtiğimiz yıl vefat eden annesi Tenzile Erdoğan'ın mezarını yaptırdı. Erdoğan, Karacaahmet'teki aile kabrine iki kişilik de mezar yeri bıraktı.
 
Başbakan Erdoğan, geçtiğimiz yıl 7 Ekim'de vefat eden annesini Karacaahmet Mezarlığına defnetti. Erdoğan'ın kaptan olan babasının kabri ise Kasımpaşa'daki Kulaksız mezarlığında bulunuyordu.
 
Başbakan Erdoğan, Tenzile Hanımın vefatından sonra babası Ahmet Erdoğan'ın kabrini de annesinin yanına taşıdı.
 
MEZAR TAŞINDA NE YAZIYOR?
 
Tenzile Erdoğan'ın birinci vefat yıldönümünde kabri görkemli bir şekilde yapıldı. Rotahaber'in görüntülediği aile kabrinde büyük harflerle Osmanlıca yazı ile "Erdoğan Ailesi" yazıyor. Bu yazının üst tarafında ise Rahman Suresinden bir ayet yer alıyor.
 
"Külle men aleyha fan" (her şey fanidir) ayeti yuvarlak bir alanda "istif" denilen usulle yer alıyor.
 
İKİ BOŞ MEZAR YERİ KİMİN?
 
Başbakan Erdoğan, annesine düşkünlüğü ile bilinen bir isim. "Erdoğan Ailesi" olarak belirlenen aile kabrinde 4 mezar yeri bulunuyor. En solda babası Ahmet Erdoğan, onun yanında ise Tenzile Erdoğan'ın kabri bulunuyor.
 
Kalan iki mezar yerini ise Başbakan Erdoğan'ın "hak vaki olduğunda" diyerek kendisi için ayırttığı belirtiliyor.
 
Annesinin vefat yıldönümündeki mevlitte Kur'an okuyan Erdoğan, anne ve babasının mezarını arefe gününden bir gün önce ziyaret etti.
 
Öğrenildiğine göre, arefe günü halkın mezar ziyaretleri yapması dolayısıyla Erdoğan'ın kimseye engel olmaması için bu ziyareti bir gün önceye aldı.
 
SÜLEYMAN HİLMİ TUNAHAN'IN KABRİ
 
"Erdoğan Ailesi"nin kabrinin hemen baş ucunda ise Süleyman Hilmi Tunahan'ın kabri bulunuyor. Kubbeli olarak inşa edilen mezarda yatan Tunahan, Kur'an öğretmeyi kendilerine hizmet yöntemi olarak seçen cemaatin kurucusu olarak biliniyor.
 
Kaynak: ROTAHABER / ÖZEL 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum