Erdoğan: Onu yeğenlikten sildim

Erdoğan: Onu yeğenlikten sildim

Katar'a hareketinden önce basın açıklaması yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Erdoğan'ın açıklamasının satırbaşları:

Önce kendi patronlarına baksınlar sonra süreci izlesinler. Biz belediyelere olduğu gibi vakıf üniversitelerine de özel üniversitelere de yasanın verdiği yetkiler suretiyle bu tür devir teslimler yapıyoruz. Yasaya aykırı bir durum sözkonusu değil. Böyle peşkeş çekmek falan uygulama alanımız içinde değil.

TEKEL işçileri konusunda bu çok abartılıyor. Sanki TEKEL'in bütün işçileri bu işin içinde. Böyle bir şey yok. 8247 sayısı ile belirlenmiş olan ve bunlar özelleştirme kapsamında değil kapatılan işletmeleri ile alakalı. Burayı çok iyi ayırmamız lazım. Bir kapatma sorunu bu. Şu anda devlet de elindeki bu depoları kapatıyor ve bunu yaparken de ibhar ve kıdem tazminatlarını ödüyor işi bitiriyor. Biz ne yapıyoruz peki, biz buralardaki vatandaşlarımızı açıkta bırakmayalım, bunları da 4/C kapsamına alalım. Bunu da düzenledik. Sendikalı olmalarının yolunu açtık. Ama bütün bunlara rağmen hedef saptırmak suretiyle ortaya başka şeyler attılar. Aynı şekilde devam dediler. Özelleştirme benim iktidarımda başlayan bir süreç değil. Mazisi şu anda baya eskilere dayanıyor ve önümüzde özelleştirme programlarını bulduk ve bitmiş tükenmiş bir kurumu harekete geçirdik ve bu kapsamda TEKEL işçileri kapsayan bir olay değil. 8247'nin içinde de belli bir grup Ankara'daki bu gösterileri yapmıştır. Büyük bir kısmı bu yapılanları tasvip etmiyor.

4/C bizimle başlayan bir uygulama değil. 2004'ten bu yana aklınız neredeydi? Biz hiç bir zaman sizlere zulm etmedik. Zulmetmeyiz ve gidin 4/C müracaatınızı hemen yapın ve oyuna gelmeyin.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, uyuşturucu soruşturmasında tutuklanarak cezaevine gönderilen yeğeni Mehmet Erdoğan ile başbakanlığının ilk yıllarında görüştüğünü belirterek, "Ondan sonra adeta yeğenliğimden silmişimdir." dedi.

Yeğeni Mehmet Erdoğan'ın uyuşturucu soruşturmasında tutuklanarak cezaevine gönderilmesini değerlendiren Erdoğan, "Verilen haber doğru. O konuda ben zaten gerek valim, gerekse emniyet müdürüme açık ve net bir şekilde söyledim; gereği neyse yapın! Bez zaten yeğenimle başbakanlığımın ilk zamanlarında bir görüşmem olmuştur. Ondan sonra adeta yeğenliğimden silmişimdir. Benim değerlerimi, ilkelerimi paylaşmayan bir yapısı vardır. Şu anda hukuk neyse, yasalar neyi gerektiriyorsa onu yapmışlardır. Ben de buna saygı duyarım." diye konuştu.

-Ben medya üzerinden böyle bir tartışmanın içinde yer almam. Bu konuyu sizler kadar önemsemiyorum. Genelkurmay Başkanımla her hafta olağan toplantılarımı yapıyorum. Bu konuda gerekirse orada konuşurum. Bu makamı iyice küçültmem.

Etiketler :