Kadıköy-Kartal metrosunda sona doğru

Kadıköy-Kartal metrosunda sona doğru

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 22 kilometrelik Kadıköy-Kartal hattının, 1.6 milyar dolara mal olduğunu belirterek, hattın yapımının bu yıl sonu itibarıyla sona ereceğini bildirdi.

Erdoğan, partinin Ataşehir mitinginin ardından, Kadıköy-Kartal Metrosu deneme seferini yapmak için Kozyatağı İstasyonu'na geçti.

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu ile birlikte metro hakkında yetkililerden bilgi alan Erdoğan, daha sonra deneme sürüşünü yapmak için metronun yanına geldi.

Makinist koltuğuna oturan Başbakan Erdoğan, Kozyatağı'ndan Kartal Soğanlık'a kadar metronun deneme sürüşünü gerçekleştirdi. Kozyatağı ile Kartal Soğanlık arası yaklaşık 25 dakika sürdü.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, Kadıköy-Kartal metrosu ile ilgili sıkıntılı bir sürecin yaşandığını ve test sürüşü aşamasına gelindiğini belirtti.

''22 kilometrelik Kadıköy-Kartal hattı, 1.6 milyar dolara mal oldu'' diyen Erdoğan, şöyle konuştu:

''Kaynarca'ya kadar 24.5 kilometre olacak ve o da yaklaşık 1.9 milyar dolara bitirilecek. Bugün test sürüşünü yapıyoruz. Bu özellikle kitle taşımacılığında büyük bir rahatlama getirecek. Zira günde burada 1 milyon vatandaş taşınacak. Bu bakımdan çok önemli. Burada yol güvenliği ve emniyeti var. Bir de şu saatte binerim, şu saatte inerim, hedefte çok büyük rahatlık var, İstanbul'un yoğun ulaşımında bir minibüse binseniz ya da kendi otomobilinizle gitseniz belirlediğiniz yere belirlediğiniz saatte ulaşmanız mümkün olmuyor ama şu anda burada özellikle Metrobüs ile bunu birleştirdiğimizde çok daha kısa zamanda Taksim'e kadar ulaşma imkanı olacak. Marmaray bitince bu çok daha kısa sürede tamamlayacağımız bir süreç olacak. İstanbul bütün bu yatırımlarla kendini buluyor, tarihi ile çok farklı bir zenginliğe ulaşıyor. Dünya turizminde de cazibe merkezi olmanın altyapılarını bu ataklarla gerçekleştiriyor.''

-BAHÇELİEVLER'E METRO-
Başbakan Erdoğan, bir gazetecinin ''Hattın tamamlanması ne kadar sürecek'' sorusu üzerine, ''Hattın yapımı bu yıl sonu itibarıyla sona erecek'' dedi.

Bir gazetecinin ''Metrobüs beş yıl sonra yetersiz hale gelecek. Avrupa yakasına da metro yapılacak mı'' sorusunu yanıtlarken Erdoğan, bunların hepsinin peyderpey olacağını ifade ederek, Metrobüs'ün yapımının çok daha kısa sürede, çabuk ve ucuz maliyetle yapıldığını, şu anda bu işlevi büyük ölçüde gördüğünü anlattı.

Erdoğan, ''Bunlar geçiş dönemidir, geçiş tedbirleridir. Bahçelievler'de planlanan ve adım atılacak bir metro olayı söz konusu. İstanbul metro sistemi içinde en uzun noktada ulaşım neyse bunları gerçekleştirecek. Bunlardan bir tanesi Anadolu yakasında Üsküdar'dan Ümraniye'ye ve Çekmeköy'e kadar devam eden bir çalışmamız da var'' diye konuştu.

AA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.