Erdoğan Putin ile Suriye'de çözüm konusunda anlaştı

Erdoğan Putin ile Suriye'de çözüm konusunda anlaştı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya lideri Putin, telefonda görüştü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonda görüştüğü, ikili ilişkilerin yanı sıra Suriye'deki son gelişmelerin de ele alındığı görüşmede, Erdoğan'ın, Halep'te bir an önce ateşkesin sağlanmasının önemine dikkati çektiği bildirildi.

HALEP'TE KURBAN BAYRAMI İÇİN ATEŞKES İSTENİYOR

Görüşmede, iki lider Kurban Bayramı vesilesiyle Halep'te ateşkesin sağlanması için ABD ile görüşmeler yapıldığına işaretle, bu konudaki çabaların yoğunlaştırılması hususunda mutabık olduklarını vurguladılar.

SINIRIN TERÖRDEN ARINDIRILMASI KONUSUNDA GÖRÜŞ BİRLİĞİ

Fırat Kalkanı Harekatı'nın da ele alındığı görüşmede, iki lider, Türkiye'nin sınır bölgesinin başta DAEŞ olmak üzere terör örgütlerinden arındırılmasının önemli olduğunu belirttiler.

GÖRÜŞMEDE NÜKLEER PROJELER DE ELE ALINDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cerablus'un ve El Rai'nin asli sakinlerinin Türkiye'den memleketlerine dönmeye başladıklarına değindi. Görüşmede, Akkuyu Nükleer Güç Santrali ve Türk Akımı da dahil olmak üzere enerji sektöründeki iş birliği, Rusya-Türkiye arasındaki charter seferlerininin başlaması gibi ikili meseleler de ele alındı.

İKİLİ İLİŞKİLERİN DÜZELMESİNDEN İKİ TARAF DA MEMNUN

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin'in, ikili ilişkilerin normalleşme sürecinin ivme kazanmasından, gerek St. Petersburg'da gerek Çin'de yapılan görüşmelerde mutabakata varılan konuların hızla hayata geçirilmesinden mutluluk duyduklarını da ifade ettikleri aktarıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.