Erdoğan: Rusya'yla hedef 100 milyar dolar

Erdoğan: Rusya'yla hedef 100 milyar dolar

Erdoğan'la Putin, St. Petersburg'daki görüşmelerinin ardından açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, St. Petersburg Konstantinovski Sarayı'ndaki 1 saat 45 dakikalık görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Konuşmasına "Değerli dostum Putin'e daveti ve misafirperliği için teşekkür ediyorum"sözleriyle başlayan Erdoğan, "Sayın Putin'le yararlı görüşmeler gerçekleştirdik. Bu görüşme malum hadiseden sonra ilk yüz yüze görüşmemizdi. Aynı zamanda 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında ilk yurtdışı ziyaretimi de Rusya'ya gerçekleştirmiş oldum. İlişkilerimizin eski seviyesine ve hatta ötesine taşınmasından iki taraf son derece kararlıdır. Bu itibarla bugünkü görüşmeler neticesinde siyasi, iktisadi, kültürel ve beşeri alanlarda Türkiye Rusya ilişkilerini olması gereken seviyelere taşıyacak kararları görüştük.

"GEREKLİ ADIMLARI ATACAĞIZ"

Üst düzey işbirliği konseyinin yeniden canlandırılması, charter uçuşlar, ikili ticari kısıtlamaların ortadan kaldırılması, vizesiz rejimin tam teşekküllü şekilde yürürlüğe konması için gerekli adımları atacağız. Akkuyu Nükleer Santrali'ne stratejik yatırım statüsü vereceğiz. Türk Rus ortak yatırım fonu kurulacak. Savunma sanayi alanında işbirliği arttırılacak. Türkiye-Rusya-Azerbaycan üçlü mekanizması kurulacak. İnşallah bu adımlar sayesinde Ankara-Moskova hattı yeniden dostluk hattı haline getirilecek.

Erdoğan: Türk-Rus ilişkileri artık daha dirençli VİDEO

HEDEFİMİZ 100 MİLYAR DOLAR TİCARET HACMİNE ULAŞMAK

Biz Türkiye-Rusya ilişkilerinde ekonomik alanda 25 milyar doları ticaret hacmi olarak yakalamış iki ülkeyiz. Bu son gelişmeden sonra bir düşüş oldu, 27-28 milyar dolara kadar. Burada ÜDİK anlaşmamız var. Nitekim bu yıl sonu itibarıyla tekrar St. Petersburg'da kaldığımız yerden yolumuza devam edeceğiz. Hedefimiz 100 milyar dolar ticaret hacmine ulaşmak. Turist konusunda Türkiye'ye ciddi bir sağlanan imkan vardı. Bu süreci de bir kenara bırakmamız mümkün değil. Bugün yaptığımız görüşmelerde de sayın Başkan chartera yönelik müzakereleri hızlandıracağını söylediler. Bu kaynaşmanın yeniden olacağına dair önemli bir işarettir tekrar teşekkür ediyorum.

Erdoğan: Rusya'yla hedef 100 milyar dolar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.