Erdoğan Şeb-i Arus'ta konuştu

Erdoğan Şeb-i Arus'ta konuştu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı Şeb-İ Arus töreninde, tasavvuf müziği sanatçısı Sami Özer ile birlikte 'Demedim mi' isimli ilahiyi okudu.

Başbakan Erdoğan, İstanbul'da Şeb-i Arus törenlerinde konuştu, birlik ve baraberlik mesajları verdi. Mevlana'nın, Yunus'un bulunduğu topraklarda nifak tohumları yetişmez diye konuşan Erdoğan, gecede bir de sürpriz yaptı ilahiokudu.

Başbakan Erdoğan, İstanbul'da düzenlenen Şeb-i Arus töreninde konuştu. Erdoğan, törende Mevlana'nın hayatını anlatırken ölümünün onun vuslatı olduğunu söyledi. İşte Erdoğan'ın konuşmasından başlıklar;

" Vefat gecesini matem değil düğün gecesi olarak tanımlıyordu. Yunus, "Bu dünyaya kalmayalım, fanidir aldanmayalım. Bir iken ayrılmayalım. Gel dosta gidelim gönül. Bize Mevlana gibi bir gönül dostunu nasip etti. Afganistan'da Mevlana'nın doğduğu evi bulduk, onu tekrardan inşa ediyoruz. Bize Hacı Bayram Veli, Ahmet Yesevi, Akşemsettin gibi gönül dostları nasip etti.

"FİTNE TOHUMLARI FİLİZLENMEZ"

Fetih, toprak almak değildir. Fetih gönüllere su serpmektir. Gönüllerde yer edinmektir Fetih. Fetih, kılıçla değil silahla değil imanın aydındığını etrafa saçıp, boyunların secdeye eğilmesini bilmektir. Bunun içindir ki Mevlana bir fatihtir. Onun için Yunus Emre bir fatihtir. Bu milletin gönül dünyasını ışık tutan her alim aynı zamanda bir fatihtir. Bu toprakların mayasında bizim tek bir millet olarak geçmişten geleceğe yürüyüşümüzde bu fatihlerin silinmez vurguları var.

Kardeşlerim, bu topraklarda fitne yetişmez, fitne tohumlanı filizlenmez. Toprağında Mevlana olan bu milletin arasına asla nifak girmez, giremez. Bu milletin kıblesi birdir, o sinede atan yüreği birdir. 

UZATILAN MİKROFONU KINMARI

Etkinliğin açılışını tasavvuf musikisiyle yapan sanatçı Sami Özer, Başbakan'la birlikte ilahiokuyacaklarını söyledi. Özer, mikrofonu alarak sahneden indi ve Başbakan Erdoğan'ın yanına gitti. Özer ve Erdoğan, 'Demedim mi' isimli ilahiyi beraber seslendirdi.
Erdoğan, performansıyla salondan alkış aldı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.