Hala enkazdan şehit cenazeleri çıkıyor

Hala enkazdan şehit cenazeleri çıkıyor

Başbakan Erdoğan 19 şehidin DNA testlerinin tamamlandığını ama hala enkaz bölgesinden şehitlere ait parçalar çıkarıldığını söyledi

5 Eylül Çarşamba günü Afyon'daki askeri birlikte meydana gelen ve 25 askerimiz şehit olmuştu. Patlama sonrası şehitlerin cenazeleri büyük oranda tahrip olduğu için kimlik belirlemek için DNA testlerinin yapılacağı duyurulmuş ve cenazelerin ailelere geçtiğimiz pazar günü teslim edileceği bildirilmişti.

HALA ŞEHİTLERE AİT PARÇALAR ÇIKIYOR

Azerbaycan'a ziyareti öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Erdoğan, şehitlerden 19'unun DNA testlerinin tamamlandığını ama patlamanın olduğu enkaz bölgesinde hala şehitlerin cenazelerinden parçalara ulaşıldığını, soruşturmanın da yürütüldüğü için ileride mezarların yeniden açılmaması için cenazelerin tesliminin biraz daha gecikebileceğini açıkladı.

 

Başbakan Erdoğan şehit cenazelerinin ne zaman teslim edileceği ve oradaki patlamayla ilgili şunları söyledi:

"Henüz kesinleşmiş bir rapor yok. Şu anda çalışmalar devam ediyor. Hala alandaki temizlik çalışmaları devam ediyor. Şu ana kadar oradaki şehitlerimizin bir tanesinin defni gerçekleşti, bunun dışında 19 şehidimizin DNA testleri tamamlandı. Buna rağmen hala bir gelişme olur mu diye, biliyorsunuz oradaki enkazdan hala şehitlerimizin cesetlerine ulaşılıyor ve Ankara’ya ulaştırılıyor.

Hepsi tamamlandıktan sonra ailelerine teslim edilecekleri. Niye teslim edilmiyor sorusuna cevap vereyim. Adli makamlar her şey tamamlanmadan bir adım atarsak daha sonra mezarları açmak gibi bir durumla karşılaşmayalım dediler. Şu anda oradaki yetkililerden başta albay yarbay binbaşı ve astsubay olmak üzere 4 tanesi görevlerinden alınarak başka yerlere tayin edilmiştir."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.