Erdoğan tablet dağıttı cemaate mesaj verdi

Erdoğan tablet dağıttı cemaate mesaj verdi

Başbakan Erdoğan'ın daha önce PKK'ya karşı söylediği "tek devlet" söylemini bu kez "paralel devlet" için tekrarladı.

Başbakan Erdoğan, kırmızı çizgilerini açıkladığı 4 başlık arasında yer alan "tek devlet" şartını açıklarken, "Devlet içinde devleti asla kabul etmemiz mümkün değil." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, ayrıca öğrencilere "Siz bilgisayarın esiri değil o sizin esiriniz olsun." diye seslendi.

İnternet yasası düzenlemesine gelen "özgürlükler kısıtlanıyor" eleştirilere Erdoğan, "tersine göreve geldiğimizde 20 bin internet kullanılırken, şimdi 34 milyon internet kullanılıyor. Çocuklarımızı, art niyetli dolandırıcılardan, şantajcılardan korumaya çalışıyoruz sözleriyle cevap verdi.

100 BİN TABLET

Daha önce 63 bin tablet bilgisayarı öğrencilere dağıttıklarını anımsatan Erdoğan, bugün 81 vilayette 100 bin tablet bilgisayarın öğrencilere teslim edileceğini açıkladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium'da düzenlenen Milli Eğitim Bakanlığı'nın eğitimde FATİH projesi kapsamında tablet dağıtım töreninde konuştu. İşte konuşmasından satırbaşları:tabtel2.jpg

70 KİŞİLİK SINIFTA OKUDUK

Biz 70 kişilik sınıfta okuduk. Ailesinden iyi eğitim alan okulaundan iyi eğitim alan bir nesil varsa o ülkenin geleceği parlaktır. İşte biz bunu görerek bugün enerjimizi bütün kaynaklarımızı yola çıkarken 4 temel taş üzerine inşa edeceğiz dedik ve birinnci sıraya eğitimi koyduk. İkinci sıraya sağlığı, üçüncü sıraya adaleti, dördüncü sıraya emniyeti koyduk.

HEDEF 30 ÖĞRENCİ VE AŞAĞISI

11 yılda 205 bin derslik yaptık. Hedef 30 öğrenci ve aşağısı. Buna yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Okullar başladığında sıralarınızda kitaplarınızı bulabiliyorsunuz. Şimdi bu yıldan itibaren özel okullarda artık ders kitaplarını biz vermeye başlıyoruz. Çünkü orada sıkıntı olsun istemedik.

SEÇMELİ DERSLER

Bütün çocuklar eğitim alsın, hem de iyi eğitim alsın diyerek zorunlu eğitimi 12 yılı çıkardık, 4 artı 4 artı 4. Kesintisiz eğitime son vererek, meslek liselerinin önünü açtık. Siz öğrencilerimiz için yeni seçmeli dersler belirledik. Kuran-ı Kerim, siyer-i nebi, dil dersleri, hukuk ve adalet derslerini seçmeli yaptık.

11 yıl önce 19 bin labaratuvar vardı şu an 35 bin labaratuvar var. 12 bin kütüphanemiz vardı, şu anda 22 bin kütüphanemiz var. 11 yılda 417 bin yeni öğretmeni görevine başlattık.

40 bin okulumuza daha etkileşimli tahta yerleştireceğiz. Etkileşimli tahtalarda ve tabletlerinizde kullanacağınız kaynaklar hazırlandı, hazırlanıyor. Şu ana kadar 5 bin ders videosu ve üç bin ses kaydını oluşturduk.

TABLETLER TÜRKİYE'DE ÜRETİLECEK

10 milyon 600 bin tablet bilgisayar ihalesi belli bir sürece geldi. Dünyanın en büyük firmaları bu iş için yarışıyorlar. Ülkemizde üretim yapmak kaydıyla. Bizim yaşadığımız yoksulluğu sizlerin yaşamasını istemiyoruz. Daha güçlü bir Türkiye için en iyi imkanları sunmanın mücadelesini veriyoruz.

Aziz şehitlerimizin bir emaneti olarak aldık. Şehitlerimiz canlarını vatanlarını seve seve verirken, bu ülkenin çocuklarının en iyi biçimde yaşamalarını hayal ediyorlardı. Biz bu çabanın içindeyiz. Sizlerin de bu ülke için sadakatle çalışacağınıza, gece gündüz demeden koşturacağınıza yürekten inanıyorum.

tablet.jpg

DÖRT ÖNEMLİ BAŞLIĞIMIZ VAR

Şunu unutmayın bizim dört tane önemli başlığımız var, kim ne derse desin. Bunlar üzerinde kimseye operasyon yaptırmamalıyız. Biz tek millet bilinciyle yürümeliyiz. Biz tek bayrakla bugüne geldik, bundan sonra da öyle yürüyeceğiz. Tek vatan. 780 bin kilometrekare. Bölünmeyi kabul etmek asla mümkün değil. Dördüncüsü tek devlet. Devlet içinde devleti asla kabul etmemiz mümkün değil.

ALPARSLAN'IN, KANUNİ'NİN, MEVLANA'NIN TORUNLARINISIZ

Unutmayın sizin çok eski ve şanlı bir tarihiniz var. Unutmayın sevgili çocuklar, sizler Alparslan’ın, Fatih Sultan Mehmet’in, Kanuni’nin Akşemseddin’in, Molla Gürani’nin, Yunus Emre’nin, Mevlana’nın istikametini çizdiği bir milletin mensuplarısınız. Sizler Gazi Mustafa Kemal’in ülkeyi emanet ettiği istikbalimiz olan evlatlarımızsınız. Sizler kendinize inanacak kendinize güveneceksiniz.

KENDİNİZE İNANIN VE GÜVENİN

Sizler kendinize inacak ve kendinize güveneceksiniz. Boynunuzu yere eğmeyecek ve 2. sınıf hissetmeyeceksiniz. Birbirinizin yaşam tarzlarınıza hoşgörüyle bakmanızı sizlerden rica ediyorum.

Bir olacaksınız diri olacaksınız hep birlikte Türkiye olacaksınız. Bu ülkeyi hep birlikte kurduk. Birbirimez hor gözle bakmadan asla incitmede geleceğimizi birlikte imar edeceğiz.

SİZ BİLGİSAYARIN DEĞİL, BİLGİSAYAR SİZİN ESİRİNİZ OLSUN

100 bin tablet bilgisayarı daha dağıtırken şu uyarıyı da yapmak istiyorum. Siz bilgisayarın esiri olmayın bilgisayar sizin esiriniz olsun. Bilgisayar sizin eğitim için kullandıınız araç olsun. Bilgisayarın esir hale gelen çok kötü örnekler duyuyoruz.

KİMİLERİ SANAL SALDIRIYA UĞRUYOR

Kimi bilgisayar nedeniyle dolandırılıyor. Kimileri bilgisayar üzerinden sanal saldırıya uğruyor.

Tabletler sizi kitap okumaktan kağıttan kalemden silgiden asla uzak tutmasın. Hiç ihmal etmeyin onları. Bilgisayar sizleri ailenizden öğretmenlerinizden asla koparmasın.

TABLETİ ÇOCUĞA TESLİM ETMEKLE İŞ BİTMİYOR

Tableti çocuğa teslim etmekle iş bitmiyor. Tablet sadece eğitim araçlarından bir tanesidir.Tablet anne baba ve öğretmenlerimizle yüz yüze kalp kalbe eğitimi ne olur asla unutturmasın. Çünkü evladın anneye olan sevgisi asla kaybolmamalı.

İnternet çağımızın önemli bir imkanı olduğu kadar kötü niyetlilerin elinde en tehlikeli araç haline gelebiliyor.

tablet1.jpg

ŞANTAJCILARDAN KORUMAYA ÇALIŞIYORUZ

İnterneti, teknolojiyi bu kadar yaygınlaştırırken birtakım tedbirleri de alıyoruz. Hiç kimsenin özgürlüğünü sınırlandırmıyoruz. Tam tersine göreve geldiğimizde 20 bin internet kullanılırken, şimdi 34 milyon internet kullanılıyor. Çocuklarımızı, art niyetli dolandırıcılardan, şantajcılardan korumaya çalışıyoruz.

KISITLAMADAN AMA TEHDİTLERE DE BOYUN EĞMEDEN

Özgürlükleri sınırlamadan, kısıtlamadan, ama tehditlere de boyun eğmeden, tehlikeleri görmezden gelmeden düzenlemeleri yapacağız. Teknolojinin kölesi olan değil teknolojiye hükmeden, yön veren nesillere Türkiye'yi emanet edeceğiz.

F KLAVYE ÇAĞRISI

Güzel Türkçemize en uygun klavye F klavyedir. Biz tabletlerimizi F klavye olarak hazırlıyoruz. Özellikle bilgisayar üreticilerinin satıcılarının bu hassasiyeti gözetmelerini istiyorum. Güçlü bir Türkçe için Türkçemizin ne kadar zengin olduğunu dünyaya haykırabilmek için bu adımı atıyoruz.

internethaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.