Erdoğan Taksim'e de cami yapacak!

Erdoğan Taksim'e de cami yapacak!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İspanya yolunda gazetecilerin gündeme ilişkin sorularına cevap verdi.

Başbakan Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye başkanıyken yapmayı düşündüğü Taksim'e cami gerçeğe dönüşüyor. Erdoğan, Taksim'e cami yapılacağını açıkladı.

Erdoğan ayrıca Çamlıca'ya yapılması düşünülen cami projesinin içine sindiğini belirtti.

MAKSEM'İN ARKASINA YAPILACAK

Gazetecilerin Taksim'e cami yapılacak mı sorsuna Erdoğan'ın verdiği cevap yeni tartışmaları beraberinde getirecek. Erdoğan bu yöndeki soruya şu karşılığı verdi:

"Evet yapılacak. Şimdiki mescidin yerinde, etrafında birkaç bina daha var. Onların orası bir ada. Maksem’in arkası. Birkaç parsel kamulaştırılacak."

GAZZE'YE SÜRPRİZ YAPABİLİR

"5 Aralık’ta Halid Meşal Gazze’ye gidiyor. Sizde gidecek misiniz?" sorusuna Erdoğan, "Dün akşam (önceki akşam) Halid Meşal ile görüştüm. Size sürpriz yapabilirim. Kendisi davet etti. Hazır olduklarını söyledi" diye cevap verdi.

"PROJE İÇİME SİNDİ"

Camlıca'ya yapılacak caminin Sultanahmet'in çakması olduğu yönündeki eleştirilere katılmayan Erdoğan, "proje sizin içinize sindi mi?" sorusuna şu cevabı verdi:

"Evet sindi. Ayrıca jüride olsam ikinci seçmezdim. Neden birinci seçmeyip spekülasyonlara yol açıyorsun? Kültür merkezleriyle, seminer ve sergi salonlarıyla, etrafıyla bütün bir proje. Belki şimdi maketleriyle çok anlaşılmıyor. Ama bittiği zaman güzel olacak emin olun."

Erdoğan ayrıca caminin altına alışveriş merkezi olmayacağını da sözlerine ekledi.

GÜNLÜKTE DOLMABAHÇE YOK

Dolmabahçe görüşmesi için "rutin" diyen Erdoğan'ın "Sadece o değil birçok görüşme benimle birlikte mezara gidecek" sözleri Dolmabahçe gizemini daha da büyütecek gibi görünüyor. Anılarını yazdığını belirten Erdoğan, günlükte sadece Dolmabahçe'nin değil diğer görüşmeleri de yazmayacağını söyledi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum