Erdoğan: Tüm dünya nükleer silahlardan temizlenmeli

Erdoğan: Tüm dünya nükleer silahlardan temizlenmeli

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da büyükelçilerle iftar buluşmasında açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, büyükelçilerle iftar yaptıktan sonra kameralar karşısına geçti.

KUDÜS MESAJLARI

"Kudüs üzerindeki haklarımızdan taviz vermemekte kararlıyız." diyen Erdoğan, "İlk kıblemizi, on yıllardır kan, gözyaşı ve işgalden beslenen bir devletin insafına asla terk etmeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

"DÜNYA SANCILI BİR SÜREÇTEN GEÇİYOR"

Erdoğan'ın açıklamalarında satırbaşları şöyle:

Dünya sancılı bir süreçten geçiyor. Hiç kimse tam anlamda kendini güvende hissedemiyor. Dünyadaki krizleri çözmenin yolu diplomasiden geçiyor. Ancak son dönemde bu erozyona uğratılıyor. Rum tarafının kaprisleri nedeniyle Kıbrıs sorununda mesafe alınamıyor. Filistin meselesi giderek trajediye dönüşüyor.

Erdoğan: Tüm dünya nükleer silahlardan temizlenmeli

 

 

 

"NÜKLEER ENERJİ DEĞİL, NÜKLEER SİLAHLAR TEHDİT"

Rusya Federasyonu ile geçen ay inşasına başladıkları Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin Türkiye'nin artan enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayacağını vurgulayan Erdoğan, Türkiye'yi nükleer enerji konusunda bir üst lige taşıyacak bu önemli santralin ilk reaktörünü Cumhuriyet'in 100'üncü yılı olan 2023 yılında hizmete alacaklarını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

"Nasıl dünyanın 31 ülkesindeki 450 nükleer santral bizim için tehdit değilse, çok sıkı denetlendiği sürece başkalarınınki de tehdit oluşturmayacaktır. Ülkemiz ve bölgemiz için asıl tehdit nükleer silahlardır. Ortadoğu öncelikle bu silahlardan temizlenmelidir, daha ileri gidiyorum tüm dünya nükleer silahlardan temizlenmelidir.

Kendi ellerinde 15 bini aşkın nükleer başlıklı silah bulunduranlar şu anda dünyayı tehdit etmektedirler. Onlar rahatlıkla bunu kullanırken farklı ülkelerde nükleer başlıklı silahı olanlar, onlar için niye tehdit oluşturuyor. Eğer adil davranacaksak, adil yaklaşım göstereceksek o zaman nükleer silaha sahip olduğu bilinen ülkelerin nükleer güç santrallerini tehdit olarak göstermesinin dünya kamuoyunda hiçbir inandırıcılığı yoktur. Biz Türkiye olarak İran nükleer meselesi dahil, hal yoluna koyulmuş krizlerin yeniden köpürtülmesini kabul etmiyoruz. Amerikan yönetiminin kararı karşısında diğer imzacı ülkelerin anlaşmaya bağlılıklarını ifade etmelerini de son derece olumlu buluyoruz."

TERÖRLE MÜCADELE

PKK, YPG, FETÖ ile kararlılıkla mücadele yürütüyoruz. Ancak uluslararası alanda çifte standart uygulanmaktadır. Teröriste terörist demeyi bilmek, sonrada onunla mücadele etmek şarttır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.