Erdoğan üstüne basa basa söyledi 'Elhamdülillah'

Erdoğan üstüne basa basa söyledi 'Elhamdülillah'

Başbakan Erdoğan Konya Ekonomi Ödülleri töreninde konuştu.

İNTERNETHABER.COM- Başbakan Erdoğan konya Ekonomi Ödülleri töreninde Konya tüccarının 28 Şubat sürecinde çektiği sıkıntıları dile getirdi.

28 Şubatçıların Konya'nın inancından rahatsız olduğunu söyleyen Erdoğan, '28 Şubat sürecinde tahammül ve tevekkül bazı çevreleri rahatsız etti. Konya'nın tüccarı sırtını devlete dayamıyor. Sizin suçunuz bismillah deyip her sabah dükkanınızı açmak, akşam elhamdülillah deyip dükkanınızı kapatmak oldu.' dedi.

Kendi sözlerine de suç layihası yazıldığını söyleyen Erdoğan bir kez daha üstüne basa basa söyledi.

'Konuşmalarında Allah yardımcımız olsun, Ya allah bismillah dedim diye suç layihası yazıyorlar. Şimdi ben bir kez daha diyorum Elhamdülillah. Yeter ki suç layihamız bu olsun.'

Başbakan Erdoğan Konya'da Şeb-u Arus törenleri vesilesi ile gittiği Konya'da 2012 Konya Ekonomi Ödülleri törenine de katıldı. İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

Konya'ya dün geldik. Dün Konya için anlam ifade eden toplu açlılış töreni gerçekleştirdik. Konya'ya her gelişimizde elimiz boş gelmedik.

Tam 200 yıldır hayali kurulan projeler üretilen adımlar atılan fakat akamete uğrayan tüneli biz bitirdik.

NE SÖZ VERDİYSEK ARDINDA DURDUK

Yola çıkarken bir şey söylemiştik. Ne aldatan ne aldanan olacağız dedik. Ne söz verdiysek sözlerimizin ardından durduk.

Burada yine maalesef yaşadığımız sıkıntıların ardında sistemin içindeki yanlışlar. Sistem düzgün kurulmamış. Sistemde yaşadığımız sıkıntılar var.

Benim yapacağım yatırımı bir kelimeden dolayı 3 ay 6 ay erteletirsen bu ülkenin kaybının bedelinin ne tarihe hesabını ne toprağın altındakilere verebilirsiniz.

Şehir hastaneleri projemiz var. Ama hala hayata geçiremedik. Bürokratik oligarşi ve yargıdan dolayı. Dışarıdan bakanlar 326 vekiliniz var yine mi bahane diye bakıyor.

O kuvvetler ayrılığı denilen olay sizin önünüze dikiliyor. Ana muhalefet partisinin sığındığı bu zaten. İkide bir bunu söylüyor.

CHP'NİN AŞKI YOK

Yasama noktasında yapacağını yapıyorsun. Oradaki zaman kaybının hesabını vermek gibi durum yok. Çünkü onların sırtında küfe yok. Sorumluluk bizde. Onların aşkı da yok. Biz dertliyiz bu millete de aşığız. Bizim böyle bir farkımız var.

Dün açlış merasiminde söyledim. Ülkede ekonomi, demokrasi, dış politika, iç politika birbiri ile uyumlu ilerliyorsa büyüme de güçlü olur.

Son 10 yılda bu gerçeği bu uyumu çok yakın şekilde tecrübe etme fırsatı bulduk.

28 ŞUBAT KONYA'YA ZARAR VERDİ

Türkiye 27 Mayıs'ta, 12 Eylül'de, 28 Şubat'ta anti domokrasi girişimlere maruz kaldı. En son yaşanan 28 Şubat Tüm Türkiye ile birlikte Konya'ya zarar verdi. Konya'ya ağır bedeller ödetti.

Bu 28 Şubatçılar Konya halkından ne istediler? Sadece Konya değil diğer şehirlerimizden bu adamlar ne istediler? Bu sorulan cevaplarını geriye baktığımızda görüyoruz. 28 Şubat sürecinde tahammül ve tevekkül bazı çevreleri rahatsız etti.

Konya'nın tüccarı sırtını devlete dayamıyor. Siz ozaman üvey evlat muamelesi gördünüz. Sizler ucuz krediler almadınız.

Sizler ucuz kredi alıp batırıp geri ödememe gibi bir şey yapmadınız. Sizin suçunuz bismillah deyip her sabah dükkanınızı açmak, akşam elhamdülillah deyip dükkanınızı kapatmak oldu.

ŞİMDİ BİRKEZ DAHA SÖYLÜYORUM ELHAMDÜLİLLAH

Benim için de öyle diyorlar. Suç layihası olarak açılışlarda Bismillah dedi diyorlar, elhamdülillah dedi diyorlar. İnancınız onları rahatsız etti.

Konuşmalarında Allah yardımcımız olsun, Ya allah bismillah dedim diye suç layihası yazıyorlar. Şimdi ben bir kez daha diyorum Elhamdülillah. Yeter ki suç layihamız bu olsun.

Azminiz kararlılığınız onları rahatsız etti. Sizin milletin hayır duası ile büyümeniz onları rahatsız etti. Her geçen gün Konya daha da güçleniyor.

BU KRİZLER 28 ŞUBAT CADI AVININ BİRİKİMİDİR

Biz Konya'yı gönlümüze taç ettik. 2000 krizi kimse kusura bakmasın. Bu krizler o ayların yılların krizi değildir. Bu krizler 28 Şubat'ta başlatılan cadı avının birikimidir. 28 Şubat'ın Türkiye'ye ekonomik maliyeti 100-250 milyar arasında olmuştur.

IMF'ye borcumuz mayıs ayında sıfırlanacak. Muhalefet bunu da kıskanıyor. Yere sağlam basacağız demokrasiden asla taviz vermeyeceğiz.

KONYA'YA 10.000 KİŞİLİK SPOR SALONU

Konya'da 10.000 kişilik kapalı spor salonunu bitiriyoruz başkandan söz aldık. Artık sadece Aralık ayında değil yaz mevsiminde de yeni adım atacağız 42.000 kişilik şehir satdı da bitmeli.

Bunlarla Konya çekim alanı olacak. Bunu zamana yaymak iyi olacak. İçimize kapanmayacağız. Etrafımıza duvarlar örmeyeceğiz. Haksızlık karşısında sessiz durmayacağız

Aktif dış politikamızı aynı kararlılıkla sürdürüceğiz. Bizler zulüm karşısında dimdik duran Hz.Mevlana'nın izindeyiz.

Bizler banane diyemeyiz. Bizler banane Filistin'den banane Suriye'den diyemeyiz.

Filistin'e Suriye'ye karşı tepkisiz kalırsak Konya'ya gelme yüzümüz olmaz.

2023 RAKAMLARINI HEDEFLEDİK ELEŞTİRDİLER

2023 hedeflerini tuturacak 2071 hedeflerinin taşlarını düzenleyeceğiz. Bütçe görüşmelerinde 2023 rakamlarını hedefledik bunları eleştirdiler.

Böyle muhalefet anlayışı olur mu? Biz 500 milyar dolar ihracata ulaşacağız derken onlar bu rakamı tutturmamanın hesabını yapıyor.

CHP'NİN KAFASI ALMAZ

Ödüllerini verdiğim kardeşlerim 10 yıl önce nerelerdeydiler şimdi nerdeler. Biz özelleştirmeyi yaparken ne yapıyorsunuz diyenler o zamanlar istihdam yapamayan kuruluşlar vardı.

CHP'nin kafası bunu almaz. Bunlar şu anda en ciddi kurumlar vergisini de ödeyenler şirketler. Onlar kapalı devre çalışıyor. Biz ise açık 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.