Erdoğan ve Gül'e çok ağır sözler

Erdoğan ve Gül'e çok ağır sözler

CHP’li Ersin’den Erdoğan ve Gül’e Iğsız tepkisi

CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız'ın Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na atanmasına karşı çıktığı öne sürülen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı ağır bir dille eleştirdi.

CHP İzmir Milletvekili Ersin, ANKA’ya yaptığı açıklamada, Yüksek Askeri Şura toplantısında Cumhurbaşkanı Gül ile Başbakan Erdoğan’ın tutumunu eleştirdi. Yapılanların adaletle, liyakatla ilgisi olmadığını öne süren Ersin, "Silahlı Kuvvetlerin bir geleneği vardır. Buna bugüne kadar her iktidar uymuş. Herkes hak ettiği yere terfi etmiş. Bu Iğsız Paşa olayı çarpıcı bir örnek. Iğsız Paşa’yı hem Cumhurbaşkanı hem Başbakan istemiyor. Bir gerekçe yok. YAŞ toplantısı devam ederken böyle bir şey yapmak, böyle bir şey ortaya atmak, hukukçu olarak utanıyorum. Halk arasında bir söz var; dinime söven Müslüman olsa" dedi.

GÜL KAYIP TRİLYON SANIĞI, ERDOĞAN KALPAZANLIKTAN

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın YAŞ’taki tutumuna tepki gösteren Ersin, şöyle dedi:

"Atamaları, terfileri reddeden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül kim? Kayıp trilyon davası sanığı. Önce milletvekili, arkasından Cumhurbaşkanlığı makamının arkasına saklanıyor. Bu iddialardan arınmak için bir girişim yapmıyor. Başbakan kim? Kalpazanlık yaptığı, ihaleye fesat karıştırdığı nedeniyle hakkında fezleke yazılan kişi. Bu fezlekeler var. Yüz kızartıcı suçlardan arınmadıkları halde başkalarına suç atıyorlar. Sen önce kendi defolarından arın. Sen kendin yüz kızartıcı suçlarından arınmamışsın. Dokunulmazlığı kaldırmıyorsun. Peki senin bir başkasına söz söylemeye ne hakkın var. Bunlar defolarıyla yaşıyorlar. Gül ve Başbakan kendi defolarından arınmalı."

'ÖNCE REFERANDUM SONRA SEÇİM SANDIĞINI BEKLİYORUZ'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç da, "AKP’nin sicil notu halkın nezdinde bellidir. Bunun ortaya çıkması için önce referandum sonra genel seçim sandığını bekliyoruz" dedi.

Türkiye’nin demokratik bir hukuk devleti olduğuna dikkat çeken Koç, her kurul ve kurumun Anayasa ve yasalardaki görevleri yapmak ve uymak zorunda olduğunu söyledi

Etiketler :