Erdoğan'dan ABD'ye PYD tepkisi

Erdoğan'dan ABD'ye PYD tepkisi

New York'ta Küresel İş Forumu'nda iş adamlarına hitap eden Erdoğan, ABD'nin YPG'ye verdiği desteklere anlam vermediğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, New York'ta Küresel İş Forumu'nda konuştu.

ABD'NİN YPG'YE VERDİĞİ SİLAHLAR

ABD'nin terör örgütü PYD'ye verdiği silahlara değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Irak'tan, Suriye'deki bu terör örgütlerine gelen destek 3 bin tırı aşmıştır. Burada tanklar var, toplar var, ağır zırhlı araçlar var, mühimmat var, 3 bin tırın üzerinde. Şimdi ben Türkiye olarak düşünüyorum, Kuzey Suriye'ye gelen tüm bu ağır silahların, yarın bana karşı kullanılmayacağını kim garanti edebilir?" dedi.

Erdoğan'dan ABD'ye PYD tepkisi VİDEO

 

Erdoğan'dan ABD'ye PYD tepkisi

ABD'YE ANLAM VEREMİYORUM

 

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

Suriye'de DEAŞ terör örgütü var. Suriye'nin kuzeyinde de başka terör örgütü var, bu örgüt PKK'nın yan kuruluşudur. Demokrasiye inanmış bir ülkenin bir terör örgütüne destek vererek terörle mücadele etmesine anlam veremiyorum.

PAZARTESİ PUTİN'LE SURİYE'Yİ KONUŞACAĞIZ

Şimdi pazartesi günü sayın Putin ile bir araya geleceğiz, telefonla görüşmemiz olacak ama perşembe günü bir akşam yemeği yiyeceğiz beraber. Bu gelişmeleri, Suriye'de ne oluyor ne bitiyor bunları konuşacağız.

Erdoğan'dan ABD'ye PYD tepkisi

 

 

 

"BİZİM TAVRIMIZ IRAK'IN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜ"

Her şeyden önce Irak'taki bu mücadele bitince bizim tavrımız Irak'ın toprak bütünlüğü dedik. Özel temsilcilerimi ben Sayın Barzani'ye gönderdim, dedim ki 'Sakın böyle bir yanlışın içerisine girme, biz darda kaldığınız zamanlarda size her türlü desteği vermiş bir ülkeyiz. 350 kilometre sınırımız olan bir komşumuzsunuz, komşunuz durumundayız. Bizde akrabalarınız var, aynı şekilde bizimkilerin sizde akrabaları var.

Erdoğan: Bizim tavrımız Irak'ın toprak bütünlüğü VİDEO

 

RUSYA'DAN S-400 ALIMI

Türkiye olarak yanı başımdaki Suriye'de S-400 varken, ben kendim bir S-400'e, belki S-500'e hatta S-600'e sahip olmanın gayreti içerisinde olmak durumundayım. Bunlar, kendimizi korumaya yönelik atmamız gereken adımlardır. Balistik füzelerle ilgili atmamız gereken adımlar da vardır. Bunlar bir yöneticinin ülkesini, 80 milyon Türkiye'yi korumak bizim görevimizdir. Bunun için de ne gerekiyorsa A'dan Z'ye bunu yapacağız.

Erdoğan S-400 alımını değerlendirdi VİDEO

 

Erdoğan'dan ABD'ye PYD tepkisi

AB KAPIYI KAPATSIN BİZ KARARI VERİRİZ

54 yıldır Türkiye Avrupa Birliğinin kapısında bekliyor. Türkiyeye uygulanan siyasi bir ambargodur. Türkiye'nin kişiliğine saygısızılıktır. Bize yalan söylediler. En son az önce söyledim bize 3 milyar avro vereceğiz dediler mültecilere verecek. Gelen rakam 820 milyar avro. Dürüstlük nerede? Bir de fasılları aç kapayı bitirdiler sadece açıyorlar sonra kapatmıyorlar. 15 fasıl 35'e çıktı.

Ben diyorum ki karar merciinde olan onlar. Onlar, bize kapıyı kapatsın biz kararı rahat veririz. Çok da meraklı değiliz, bunu da söyleyeyim ama onlar istiyorlar ki Türkiye buradan kaçsın, yok, biz hiçbir zaman minderden kaçmadık. Minderden kaçan olmayız. Minderden kaçan onlar olsun. Kararlarını versinler, bizim kararımız kolay.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.