Erdoğan'dan Demirtaş'a çok sert Suruç yanıtı

Erdoğan'dan Demirtaş'a çok sert Suruç yanıtı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suruç katliamını Saray'a bağlı özel gladyo örgütü yaptığını iddia eden Demirtaş'a sert yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Selahattin Demirtaş'ın Suruç katliamını Saray'ın yaptırdığı iddiasını terbiyesizce bir ifade olarak niteledi.

Demirtaş'ın 50 kişinin öldüğü Kobani olaylarının baş sorumlusu olduğunu söyleyen Erdoğan, "Zaten abisi malum dağda yetişmiş. Kendisi de fırsatı bulduğunda herhalde oraya koşar." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çin ziyaretinde gazetecilerin gündeme ilişkin sorularına yanıt verdi. Erdoğan, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Suruç patlamasını Cumhurbaşkanlığı'na bağlı Gladio'nun yaptırdığı iddiasına böyle yanıt verdi:

ASLI ASTARI OLMAYAN TERBİYESİZCE İFADE

"Bu aslı astarı olmayan kusura bakmayın biraz ağır olacak terbiyesizce bir ifadedir. Bir dfea  Cumhurbaşkanlığı makamının bu tür densizliklere, alçaklıklara düşmeyecek kadar yüksek bir makam olduğunu özellikle ifade etmek isterim.

Demirtaş ne demişti?

Saraya bağlı gladyo örgütüyle kirli, bir savaş yürütüyorlar. Bütün devletle kirli işler yapar ama bu devleti de kullanmıyor. Kendi özel örgütünü kullanıyor. İstihbarat MİT’in tutanaklarına değil doğrudan kendine akıyor. Ona bağlı yargı, medya troller var maaşla çalışan. HDP’ye karşı tezgah yapıyorlar.

Bunu startı nerede verildi biliyor musunuz Suruç katliamında. Suruç katliamını yapan bu özel gladyo örgütüydü. IŞİD’in içine sokulmuş kendilerine çalışan bir zavallı aracılığı ile Türkiye’nin pırıl pırıl evlatları katledildi.

FIRSATINI BULDUĞU ZAMAN DAĞA KOŞAR

Her şeyden önce bu ifadeleri kullanan şahıs, 6-7-8 Ekim, 50 kişinin öldüğü o katliamın baş sorumlusudur. Şu anda dokunulmazlık zırhı altında bugüne kadar bu süreci ne yazık ki getirmiştir, lekelemiştir, gölgelemiştir. Şu anda da bakın hala, Avrupa'nın ve ABD'nin bir terör örgütü olarak ifade ettiği PKK'ya yönelik böyle bir yaklaşımı ortaya koyamamaktadır. Zaten abisi malum  dağda yetişmiş. Dağda bugüne kadar gelmiş olan kişi. Kendisi de fırsatı bulduğunda herhalde oraya koşar.  Zaten zaman zaman oradan malum talimatları alan tipler bunlar.

HADDİNİ BİLSİN

Bunların ağzından çıkan her kelamı kulaklarının duyması lazım. Her şeyden önce bu güne kadar ülkenin huzuru, refahı için çalışan bir Cumhurbaşkanına, kalkıp da bu tür yakıştırmaların içerisine girmek, olsa olsa sadece kendi üzerindeki o karanlık bulutları dağıtmaya yönelik adımlardır. Haddini bilsin derim. Olay budur."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.