Erdoğan'dan döviz açıklaması

Erdoğan'dan döviz açıklaması

Cumhurbaşkanı dövizden TL'ye geçiş konusunda, "Halkıma teşekkür ediyorum. Ama yeterli Değil. milletim daha da yüklenmeli." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanİstanbul'da cuma namazı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"GEÇİŞ SÜRECİ İÇİN İYİ BİR ADIM"

Erdoğan, ekonomi paketiyle ilgili şunları söyledi:

"Müteşebbislerimizi rahatlatmaya yönelik, piyasayı rahatlatmaya yönelik, aynı zamanda da tabii şu anda özellikle de İŞKUR açısıyla, 600 bin, 100 bini devlet, 500 bini özel sektör olmak üzere işsizliğe ilaç olması bakımından böyle bir adımın atılması da süre itibarıyla 9 ay da olsa, bu 9 aylık süreci özel sektörün gayet iyi değerlendireceğine inanıyorum ve bu şekilde de 500 bin işsizimizin iş bulması ve bunun İŞKUR tarafından bedelinin ödenmesi, 100 bininin de kamuda istihdam edilmesi, bunlar tabii bu geçiş süreci için gayet iyi tespit edilmiş bir adım diye düşünüyorum."

Erdoğan'dan döviz açıklaması

"MİLLETİM DAHA DA YÜKLENMELİ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dövizden TL'ye geçiş konusunda da şöyle konuştu:

"Bunun yanında özellikle şu anda geçen cumadan bugüne dövizden TL'ye geçişe yönelik atılan adımda da halkımın tercihini takdirle karşılıyorum. Halkıma ülkem ve milletim adına gerçekten çok çok teşekkür ediyorum. Ama yeterli mi? Değil. Bence buna milletim daha da yüklenmeli diye düşünüyorum."

Erdoğan'dan döviz açıklaması VİDEO

"FAİZ İÇİN KAMU BANKALARININ ÖN ALMASI LAZIM"

Erdoğan, faiz için de şöyle konuştu:

"Ne yazık ki rahat para kazanmanın yolları üzerinde duruluyor, onun için de faiz noktasında şu anda ben inanıyorum ki bundan sonraki süreçte hükümetimiz, Merkez Bankası çok daha hassas davranacağı gibi devlet bankalarının, kamu bankalarının da bu noktada ön alması lazım, örnek olması lazım."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.