Erdoğan'dan Filistin mesajları

Erdoğan'dan Filistin mesajları

Cumhurbaşkanı Erdoğan İnovasyon Haftası Kapanış Töreni'nde İsrail'in işgal devleti olduğunu söyledi. İsrail polisinin bütün gençleri ve çocukları terör estirerek vurduğuna dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan dönüşü katıldığı Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından düzenlenen İnovasyon ve Girişimcilik Haftası Kapanış Töreni'nde yaptığı konuşmasında 1946'dan bugüne Filistin'in işgalinin haritasını çıkardı.

"İSRAİL BİR İŞGAL DEVLETİDİR"

Erdoğan "İsrail bir işgal devletidir. Şu anda polisiyle bütün gençleri, çocukları terör estirerek vuruyor. F-16'larıyla Gazze'ye, bir taraftan Filistin'e saldırıyorlar. Niye? Ben güçlüyüm. Güçlü olmak haklı olmak anlamına gelmez. Haklı olan güçlüdür. Bunu böyle bilelim." dedi.

Erdoğan: İsrail bir işgal devletidir VİDEO

 

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Bu etkinlikte ilgili tüm kesimleri bir araya geliyor olması çok önemlidir. Dolu dolu bir haftayı geride bırakan etkinliğimizin önümüzdeki yıllarda daha da zenginleşeceğine inanıyorum.

Hedeflere ulaşmak için kamunun destekleri yanı sıra girişim sermayesi fonunu da hayata geçirmeliyiz. Basiretli iş adamlarımızı tecrübelerini genç iş adamlarına ve girişimcilere aktararak destek vermeli.

"TÜRKİYE YATIRIMCILARI CEZBEDEN ÜLKE OLMA ÖZELLİĞİNİ SÜRDÜRÜYOR"

Son dönemde hız kazanan ülkemizin ekonomisine yönelik olumsuz algı oluşturma çabalarına karşı dikkatlerinizi özellikle çekmek istiyorum. Türkiye bu algı çabasının tam tersine, sahip olduğu büyük potansiyel yanında tüm yatırımcıları cezbeden ülke olma özelliğini güçlendirerek sürdürüyor.

Tüm algı operasyonlarına rağmen Türkiye sahip olduğu büyük potansiyellerle birlikte sahip olduklarını güçlendirerek yoluna devam ediyor.

Şimdi sizlere bu konuda tarihten bazı örnekler vereceğim.

"ATATÜRK DE İSLAM'IN YENİ LİDERİ OLARAK ANILIYORDU"

16 Eylül 1922 tarihli bir ABD gazetesinde, İstanbul, Muhammedi inanışın merkezi, Atatürk de İslam'ın yeni lideri olarak anılıyor. İlginç değil mi? Bir yere daha geliyorum, 10 Ekim 1922 tarihli gazete, Mustafa Kemal'i korkunç Türklerin, en korkuncu olarak nitelendiriyor. Bu haberlerin bugünkülerden farkı var mı? Dün böyle yaptılar, bugün de aynısını yapıyorlar. Değişen bir şey yok.

Dün ülkemiz aleyhine oluşturulmaya çalışılan algı Kurtuluş Savaşımızı başarıyla sonuçlandırmamıza ve yeni devletimizi kurmamıza engel olmamıştı. Bugün de benzer gayretler 2023 hedeflerimize ulaşmamıza, demokraside ve ekonomide dünyanın en ileri ülkeleri arasına girmemize engel olamayacaktır.

Algı operasyonlarıyla bize çelme takmaya çalışanları yalanlarının altında ezilip kalacaklar.

"MİLYONLARCA MAZLUM GÖZLERİNİ ÜLKEMİZE KİLİTLEMİŞ DURUMDA"

Türkiye adeta dünyanın kalbi olan bir coğrafyada. Sadece kendi insanımız değil dünyadaki milyonlarca mazlum gözlerini ülkemize kilitlemiş durumda. Gümülcine'de soydaşlarımızın gözyaşlarını bizzat yerinde tespit ettim. Umut neresi? Umut Türkiye. Her zaman ifade ettiğim gibi Türkiye'nin sendelemesi demek kardeşlerimizin de sendelemesi demek.

Düşünün, 65 yıl önce Celal Bayar oraya gitmiş. Oraya bir okul yapmışlar Celal Bayar isminde. Sonra ismine bile katlanamamışlar ve isminii kazımışlar. Yunan yönetimine söyledim, restorasyonsa restorasyon. Çünkü biz şuna inandık; düşüncesine güvenen düşünce özgürlüğünden, inancına güvenen inanç özgürlüğünden korkmaz.

ABD'nin de altında imzası olduğu BM kararını son açıklamasıyla ABD yok saymıştır. Şimdi sen bu imzayı yok sayıyor. Hiç kimse hukukun üstünde değil, hiçbir ülke uluslararası hukuku yok sayamaz.

"HAKLI OLAN GÜÇLÜDÜR"

İsrail bir işgal devletidir. Şu anda polisiyle bütün gençleri, çocukları terör estirerek vuruyor. F-16'larıyla Gazze'ye, bir taraftan Filistin'e saldırıyorlar. Niye? Ben güçlüyüm. Güçlü olmak haklı olmak anlamına gelmez. Haklı olan güçlüdür. Bunu böyle bilelim.

Günlerdir luslararası liderlerle görüşüyorum. Fransa, Azerbaycan, Kazakistan, Papa ile görüştüm. Bu sorun sadece Türkiye'nin, Müslümanların sorunu değil, burada aynı zamanda Hristiyanların da sorunu var. Trump ben yaptım oldu anlayışıyla bir yere gitmek istiyor. Büyük ülkelerin liderlerine buradan sesleniyorum: Büyük ülkeler çatıştırmakla değil barıştırmakla görevlidir.

Kudüs bizim göz bebeğimizdir. Kudüs bizim için kırmızı çizgidir. Mekke ve Medine neyse, diğer yarısı da Kudüs'tür. Bu, böyle biline... ABD'nin Kudüs kararının bizim nazarımızda hiçbir hükmü, geçerliliği yoktur.

Müslümanlar sonuna kadar haklı oldukları bir meselede kışkırtmalara gelerek işgalcilere malzeme vermemelidir. Biz asla ırkçı olamayız. Biz asla ayrımcı olamayız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.