Erdoğan'dan flaş Kudüs açıklaması

Erdoğan'dan flaş Kudüs açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Küdüs'te kutsal bir günde polisin Müslümanlar'a saldırdığını söyledi. Olaylarda 350'ye yakın yaralının bulunduğunu ifade eden Erdoğan, olaylarda 3 kişinin de şehit düştüğünü kaydetti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrika kıtasını arka bahçeleri olarak görenlerin kıtanın yükselişine çelme takamayacaklarını söyledi. Türkiye ile Afrika arasındaki dostluğun daha da perçinleşeceğini ifade eden Erdoğan, Kudüs'te yaşananlara da tepki göstererek olaylarda 3 kişinin yaşamını yitirdiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün akşam Afrika Sağlık Kongresi'nin Gala Yemeği'nde konuştu. Türkiye'ye demokrasi ve hukuk dersi vermek isteyenlerin Afrika'da nasıl bir enkaz bıraktığının görüldüğünü söyleyen Erdoğan, BM'nin 5 üyesinin dünyayı efsunladığını; 15 geçici üyenin hiçbir yaptırım gücünün bulunmadığını ifade etti. İşte Erdoğan'ın konuşmasından bazı satır başları:

"Bugün bize her fırsatta demokrasi, hukuk ve insan hakları dersi vermeye yeltenenlerin Afrika'da nasıl bir enkaz bıraktığını bizzat yerinde gördük, görüyoruz. Asrın başında Namibya'da, Kongo'da, daha yakın tarihte Ruanda'da milyonlarca insanın nasıl katledildiğini, nasıl soykırıma tabi tutulduğunu çok iyi biliyoruz.

Batılı ülkelerin bugün zevkini sürdükleri refahı kime borçlu olduklarını hepimiz çok iyi biliyoruz. Şatafatlı binaların, şık kaldırımların altında kimlerin canının, kanının, alın terinin olduğunu bizler gayet iyi biliyoruz. Her ne kadar onlar unutturmak istese de biz bu karanlık ve kanlı tarihin unutulmasına asla izin vermemeliyiz. Afrikalı mazlumların gözyaşı ve sömürülen emeği üzerine inşa ettikleri medeniyetlerinin gerçek yüzünü ifşa etmeyi sürdürmeliyiz.

 

BM'NİN YAPISINA TEPKİ 

Dünya beşten büyüktür. Evet dünyada şu anda 196 ülke BM üyesi olarak aslında güçlerinin farkında değil. Dünyayı öyle efsunladılar ki şu anda beş daimi üye ve 15 geçici üye bulunuyor. Bu 15 geçici üyelerin hiçbir yaptırım gücü yok.

KUDÜS AÇIKLAMASI

Şu anda buyurun, Kudüs'te bugün cuma, Müslümanların kutsal bir günü ve Kudüs polisi, askeri, bütün güvenlik güçleri orada Müslümanların üzerine saldırdılar ve 350'ye yakın yaralı var, aldığım son rakam 3 tane şehidimiz var."

 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.