Erdoğan'dan HDP'siz çözüm süreci sinyali!

Erdoğan'dan HDP'siz çözüm süreci sinyali!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çözüm sürecinin ‘milli birlik süreci’ olarak değişeceğini söyledi. Peki, yeni süreçte Türkiye’yi ne bekliyor?

Cumhurbaşkanı Erdoğan “Milli birliğe kast edenlerle çözüm sürecini devam ettirmek mümkün değil’ açıklamasıyla HDP’siz çözüm sürecinin yol haritasını da çizdi. ‘Çözüm süreci’ yerine ‘Milli Birlik Süreci’ tanımlamasını kullanan Erdoğan, HDP’yi muhatap almayacağının da sinyalini verdi. Gazeteci-yazar Avni Özgürel, Türkiye’nin demokratikleşmesi için çok çaba sarf edildiğine dikkat çekti. Özgürel, “Çözüm sürecinde sık sık HDP ve hükümet arasındaki gerginlik herhangi bir PKK saldırısıyla sürecin sekteye uğramasını veya başka bir sebepten kaynaklı olarak sürecin zarar görmesini engellemek için Erdoğan çözüm sürecinin adını milli birlik süreci olarak değiştirdi. Böylelikle muhataplar daha genel bir portföyde oluşacak. Çünkü Türkiye’nin tek sorunu Kürt sorunu değil. Hükümet çözüm sürecinin isminin değişmesiyle HDP’yi muhatap almayı bırakacak. Doğrudan halkı muhatap alacak” dedi.

Gazeteci-yazar Avni Özgürel, Çözüm sürecinin yerini alacak milli birlik sürecini yorumladı:

“TÜRKİYE ÇOK ÇABA SARF ETTİ”

Türkiye demokratikleşme süreciyle ilgili çok çaba sarf etti. Son beş yılda Türkiye epey sancılandı. Baktığımızda bazen duraksadı bazense istikrarlı bir şekilde yol aldı. Türkiye olarak ülkenin antidemokratik uygulamalardan sıyrılması adına ciddi anlamda özverili hareket ettik.

“ÇÖZÜM SÜRECİNİN DURMA NOKTASINA GELMESİ SÖZ KONUSU DEĞİL”

Çözüm sürecinin durma noktasına gelmesi söz konusu değil. Çünkü bu sorunu görmezden gelerek ülke şartlarını tekrardan gözden geçirmek imkânsızdır. Kürt sorununun toplumsal anlamda görmezden gelinmesi gerçekleştirilmesi zor bir meseledir.

“ERDOĞAN’IN ÇÖZÜM SÜRECİNİN ADINI DEĞİŞTİRMESİNDEKİ AMACI…”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çözüm sürecini milli birlik süreci olarak adlandırmasındaki amaç, Kürt sorununun çözümüne ilişkin yaklaşımların devam etmesini hedefliyor. Sadece konsept olarak var olan tavırda bir değişime gidilecek.

“MİLLİ BİRLİK SÜRECİYLE DOĞRUDAN HALK MUHATAP ALINACAK”

Çözüm sürecinde sık sık HDP ve hükümet arasındaki gerginlik herhangi bir PKK saldırısıyla sürecin sekteye uğramasını veya başka bir sebepten kaynaklı olarak sürecin zarar görmesini engellemek için Erdoğan çözüm sürecinin adını milli birlik süreci olarak değiştirdi. Böylelikle muhataplar daha genel bir portföyde oluşacak. Çünkü Türkiye’nin tek sorunu Kürt sorunu değil. Hükümet çözüm sürecinin isminin değişmesiyle HDP’yi muhatap almayı bırakacak. Doğrudan halkı muhatap alacak.

(Ajanshaber)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.