Erdoğan'dan ilk 'müebbet' yorumu

Erdoğan'dan ilk 'müebbet' yorumu

Başbakan Erdoğan, Ergenekon davasında gelinen süreci değerlendirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Danimarka'ya hareketi öncesi açıklamalarda bulundu. Ergenekon davasına değinen  Erdoğan, "Konuyla ilgili aslında hiçbirisi için örgüt üyeliğine gerek olmadığı diyerek o kısım tamamıyla çıkarılıyor. 

"SURİYE KİMYASAL SİLAHLARLA KENDİ HALKINI VURMUŞTUR"

Başbakan Erdoğan, "Şu anda Suriye ile ilgili olarak geçici başbakanın seçildiği noktasında bilgim var. Kendileri ile henüz görüşmedik ama en kısa zamanda kendileri ile bir araya geleceğiz. Başbakan aslında bir Kürt arkadaşımız. Kürt tutuculuğu olan bir insan değil. Bu noktada pozitif yanı olan bundan dolayı takdir gören birisi. Rejim Suriye'deTürkiye ile ilgili ne dediğini zaten bilmiyor. Bu konuda ciddi bir istikamet kayması var. Türkiyebugüne kadar hiçbir zaman kimyasal silah kullanmak gibi bir durumun içerisine asla girmemiştir. Bizim envanterimizde kimyasal silah yoktur. Bu ancak Suriye'ye yakışan bir işlemdir. Suriye kimyasal silahlarla kendi halkını vurmuştur. Vurmaya da devam etmektedir. Yeri geldiği zaman fosforlu bomba kullanmaya varıncaya kadar bunları kullanmıştır. Türkiye kesinlikle böyle bir seviyeye düşmez" dedi.

"NETİCEYİ ZAMANI GELDİĞİNDE HALKIMIZLA KONUŞURUZ"

TBMM'de bugüne kadar çözüm sürecine yönelik birçok çalışma yapıldığını belirten Başbakan Erdoğan, "Bu çözüm sürecine maalesef gerek ana muhalefet, gerek MHP'nin katkısı olmamıştır. Son dönemlerdeBDP'nin bir katkısı varmış gibi görünüyor ama bunun ne kadar sağlıklı olduğunu göreceğiz. Şu anda yapılan açıklamalar bana göre bin düşünüp bir konuşacağımız açıklamalar. Çözüm sürecine yönelik şu anda gündemde olan konuların görüşülmesi gibi bir şey bizim gündemimizde yok. Biz şu anda yapılan bütün adımları aramızda değerlendiriyoruz. Nihai neticeyi zamanı geldiğinde halkımızla konuşuruz" diye konuştu.

NEVRUZ KUTLAMALARI

Başbakan Erdoğan, Nevruz kutlamaları ile ilgili olarak "Gönül ister ki bütün STK'ların katılımıyla gerçekleşen bir kutlama olmalı. Buraya neşe hakim olmalı, hüzün hakim olursa kutlama olmaktan çıkar. Nevruzun içeriğinde bir diriliş var. Hayata baharın canlılığıyla bakış var, bunu yakalamamız lazım. Maalesef bazıları bunu farklı bir surete dönüştürmek üzere çıkarımlar elde etmeye çalışıyor" dedi.

"PAZARLIĞA YÖNELİK HİÇBİR MADDEYİ PARLAMENTODAN ÇIKARMAYIZ"

4. Yargı Paketi'nin düşünce özgürlüğü ile ilgili olduğunu hatırlatan Başbakan Erdoğan şunları söyledi: "AİHM'de ki bizim yoğun biriken davalarla ilgili. Biz bu davaları nasıl minimize edebiliriz, bu davalarla ilgili atılması gereken adımlar nelerdir? KCK'nın bu işlerle uzaktan yakından alakası yok. Biz pazarlığa yönelik hiçbir maddeyi parlamentodan çıkarmayız. Söylemlerimizde muhalefet ağzını kullanırsanız ben de farkı konuşmak zorunda kalırım. Çünkü bu ağız MHP ağzıdır. MHP ağzıyla bizimle kimse konuşmasın. Çünkü biz kalkıp şehidimizin kanını pazarlık sebebi asla yapmayız. Bunu bilmeniz lazım."

ERGENEKON DAVASI

Ergenekon davasına da değinen Başbakan Erdoğan, "Konuyla ilgili aslında hiçbirisi için örgüt üyeliğine gerek olmadığı diyerek o kısım tamamıyla çıkarılıyor. Olay tamamıyla hükümet ile ilgili hale getirilmiş. Konuyla ilgili olarak şu anda talep edilen ceza noktasında benim düşüncelerim daha önce belli. Şu anda da bir yargı süreci var. Ana muhalefet olsun, yavru olsun onlar kadar cesur değilim. Onlar gerçekten Anayasa'yı çok daha rahat çiğniyorlar. Ben o kadar Anayasa'yı rahat çiğnemekte muktedir değilim. Daha dikkatli olmak durumundayım. Çünkü sorumluluğum bunu gerektiriyor. Sorumluluğumun gereği olarak bu konularda ne söylediysem yanı düşüncemin arkasındayım. Böylece sorunuzun cevabını vermiş olayım" dedi.

"YAZACAĞIMIZ HATIRALARA DA MALZEME KALSIN"

Başbakan Erdoğan, "Biz çözüm süreci ve terörle mücadele konusunda ana muhalefete herkes kapısını kapattı, biz kapımızı açtık. Geçen taleplerinde ise 1 kişi ben görevlendireyim, 1 kişi de CHP görevlendirsin. 'Arada bir iletişim ile bu süreci başlatalım' dediler. Bu konuyla ilgili olarak Beşir Atalay'ı görevlendirdim. Kendileri de 'filanca ismi görevlendirdik' dediler. Gazeteciler bu bilgilere çok çabuk yakalarlar. Ben size şifre verdim. Beşir Atalay aradı ve görüştü. 'Ben size dönücem' dedi. Hala dönecek. Şimdi bunları anlamak mümkün değil. Sadece bunlar dostlar alışverişte görsün deyip piyasada konuşuyorlar. Ben bunu açıklarım. Her şeyi benden istemeyin. Yazacağımız hatıralara da malzeme kalsın" dedi. 


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.