Erdoğan'dan Kenan Işık açıklaması: 'Suçlu hissediyorum'

Erdoğan'dan Kenan Işık açıklaması: 'Suçlu hissediyorum'

Kültür ve Turizm Bakanlığı ödül töreninde Cumhurbaşkaın Recep Tayyip Erdoğan'dan Kenan Işık için samimi bir itiraf geldi. Erdoğan 'pişmanım' deyip telafi edeceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tiyatro alanında ödüle layık görülen Kenan Işık için, "Yurt dışı tedavisinden sonra kendisini ziyaret edemediğimden dolayı kendimi suçlu hissediyorum. İnşallah en kısa zamanda kendisini evinde ziyaret edeceğim” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülleri Töreni’nde konuştu. Kenan Işık'ın ödülünü, eşi Beril Işık Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden aldı. İşte Erdoğan’ın konuşmasından satır başları:

-"Kültür ve sanatı küçümseyen toplumlar kaybetmeye mahkumdur. Şayet medeniyetimizin ışığını yeniden yükselteceksek bunun yolu her alanda üretmekten, eser ortaya koymaktan geçiyor. Sadece aldık maalesef sadece takip ettik. Kendimiz bir şey üretmedik kendimiz örnek olmadık. İstisnalar vardır ama genel görüntü böyle.

SON 14 YILIN EN ZAYIF HALKASI EĞİTİM VE KÜLTÜR 
-
Güvenlik önemlidir ama sanatı ihmal ederseniz hedefinize ulaşamazsınız. Ekonomi önemlidir ama kültürü ihmal ederseniz aynı sonucu verir. Ülkemizin son 14 yıldaki en zayıf halkasını eğitim ve kültür oluşturuyor. Bu bir özeleştiridir.

 
 

KENAN IŞIK İÇİN SUÇLU HİSSEDİYORUM
- "Halen tedavisi devam eden Kenan Işık ülkemizin tiyatro alanında yetiştirdiği dünya çapında isimlerden. Sanatçımız kazandığı ödüllerle başarısının tesadüf olmadığını göstermiştir. En büyük temennimiz usta sanatçımızın yeniden ekranlara ve sahnelere dönmesidir. Eşi Beril Hanım kendisiyle müşfik bir eş olarak ilgilenmesi tanımlanabilecek bir şey değil."

KİMLER ÖDÜL ALDI? : Jürinin yaptığı değerlendirme sonucunda; Nesrin SİPAHİ (mûsikî), İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi (Kurum), Y. Kenan IŞIK (tiyatro), D. Mehmet DOĞAN (yazın), Cahit Koytak (şiir ve çeviri) ödül alan isimler olmuştu. 

 
 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.