Erdoğan'dan Kıbrıs'a kritik petrol mesajı!

Erdoğan'dan Kıbrıs'a kritik petrol mesajı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kıbrıs Rum Kesimi'ne önemli mesajlar verdiği konuşmasında Ocak ayında Karadeniz'de sondaja başlayacaklarını duyurdu...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Petrolleri 60. Yıl Töreni’nde konuştu. Erdoğan, "Ocak ayı içerisinde inşallah Batı Karadeniz'de yeni bir sondaja başlayacağız" açıklamasıyla dikkat çekerken Kıbrıs Rum Kesimi için de önemi mesajlar verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasının satırbaşları şöyle:

Türkiye Petrolleri’nin 60 yıllık tecrübesinden bilhassa yerli firmalarımızın istifade ettiğini görüyoruz. Her alanda olduğu gibi petrol arama konusunda da özel sektörün birikim ve dinamizmini ülkemize kazandırmanın mutluluğu içindeyiz. Türkiye artık sadece kendi topraklarında değil, Azerbacan’dan Irak’a, Kıbrıs’tan Libya’ya faaliyette bulunuyor. Özellikle Kıbrıs’ın güneyindeki gelişmeler bilinmelidir ki hiçbir zaman dışında kalacağımız gelişmeler değildir. Rum Kesimi kendilerine yönelik uyarılarımızı dikkate almadığı sürece biz de oradaki çalışmalarımıza devam edeceğiz. ”

OCAK'TA BATI KARADENİZ'DE SONDAJ BAŞLIYOR

“Hamdolsun petrol aramalarını kendi gemilerimizle yapıyoruz. Kısa süre sonra sondajçalışmalarımızı da kendimiz yapacağız. Biz başından beri uluslararası hukuk kuralları çerçevesinde bu işin çözülmesi gerektiğini söylüyoruz. Ülkemiz enerji diplomasisinin Irak’ta sergilediği başarıyı Kıbrıs’ta da sergileyeceğine inanıyorum. Barbaros sismik arama gemimiz yurtdışından alınmıştı. Şimdi MTA tarafından yerli gemimiz Tuzla’da imal ettiriliyor. Ocak ayın içerisinde inşallah Batı Karadeniz’de yeni bir sondaja başlayacağız. Bunun için gerekli platformu da hamdolsun kendi tersanelerimizde yapacak durumdayız. Nereden nereye, 12 sene önce bunları konuşabilir miydik? Türkiye bölgesinde bir enerji üssü olma yolunda hızla ilerliyor.”

''ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEM DAHA ÇOK ÜRETECEĞİZ''

“Geçtiğimiz günlerde Sayın Putin ile yaptığımız görüşmelerde enerji işbirliği konularının önemli bir yer tuttuğunu belirtmek istiyorum. İlişkilerimizi karşılıklı kazan-kazan anlayışı çerçevesinde devam ettirmek kararlılığındayız. Anlaşmamız halinde Güney Akım bitiyor ki Sayın Putin “bunun adını Türk Akımı koyabiliriz” dedi. Mutabık kalmamız halinde bir de bu hattı kuracağız. Bir yandan gelişen ve büyüyen Türkiye’nin artan enerji ihtiyacını karşılamak, diğer yandan da Türkiye’yi bir enerji üssüne dönüştürmek için elimizden geleni yapıyoruz. Önümüzdeki dönemde inşallah daha çok çalışacak, daha çok üreteceğiz. Türkiye Petrolleri’nin 60. yılını bir kez daha kutluyor, hepinize saygılarımı sunuyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.