Erdoğan'dan Kuzey Irak çıkışı

Erdoğan'dan Kuzey Irak çıkışı

Irak'taki referanduma ilişkin açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kararımızı 22 Eylül'deki MGK'da vereceğiz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ATV - A Haber ortak yayınında gündemle ilgili açıklamalarda bulundu.

"KARARIMIZI O TOPLANTIDA AÇIKLAYACAĞIZ"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Güvenlik Kurulu toplantısını 22 Eylül'e çektiklerini ifade ederken "IKBY'deki referandumla ilgili kararımız o toplantıda açık net görülecek" dedi.

Erdoğan'dan Kuzey Irak çıkışı VİDEO

 

"BÖYLE BİR SİYASET ANLAYIŞI OLAMAZ"

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY) 25 Eylül'de yapılacak olan ve Kerkük'ü de içine dahil eden bağımsızlık referandumuna ilişkin olarak "Bunu akıl tutulmasından öte bir şey olarak görüyorum, bu ciddi manada bir siyasi acemiliktir, böyle bir siyaset anlayışı olmamaz" ifadesini kullandı.

Erdoğan'dan Kuzey Irak çıkışı

KOLAY KOLAY HERKES 'EVET' DEMEZ

Bir defa Irak'ın kenarında 350 kilometre sınırı olan biziz. Burada bir diğer tarafta İran, bir diğer tarafta Suriye. Suriye'nin ne durumda olduğu belli. Burada bizim tavrımız nedir? Irak'ın toprak bütünlüğüdür. İran aynı şeyi paylaşıyor. Tüm bunlara rağmen siz burada kendinize göre bağımsız bir devlet ilanına kalkarsanız, kusura bakmayın buna herkes böyle 'evet' demez. Burada Türkmenler var, güneyde, öbür tarafta Musul'da Araplar var. Siz bunları yok farz edemezsiniz ve bütün bunlar ortadayken Irak'ın toprak bütünlüğünü tehdit edecek bir adımın atılmasına da öyle kolay kolay herkes 'evet' demez.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.