Erdoğan'dan Merkel'e Deniz Yücel yanıtı

Erdoğan'dan Merkel'e Deniz Yücel yanıtı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Anadolu Yayıncılar Derneği üyeleriyle bir araya geldi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yaptığı konuşmasında Almanya Başbakanı Angela Merkel'i sert sözlerle eleştirmeye devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Die Welt muhabiri Deniz Yücel hakkında konuştu.

"ŞANSÖLYE GAZETECİMİZİ BIRAKMANIZI İSTİYORUM DİYOR"

"Şansölye bizim burada çifte vatandaş olan bir gazetecimiz var, bunu bırakmanızı istiyorum diyor." diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Size 4 bin 500 PKK'lı teröristin dosyasını verdim, verdiniz mi? Onunla ilgili kararı yargı verir, bizde yargı bağımsızdır. Mahkemeye çıktı ve mahkeme tutukladı, şu anda içeride. Biz beşer planında kimsenin karşısında eğilmedik.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Merkel'e Deniz Yücel yanıtı VİDEO

"KARŞIMIZA MASKEYLE ÇIKANLARA HAYDUT MUAMELESİ YAPMA KARARI ALDIK"

Batı bizi sürekli gazetecileri hapse atmakla suçluyor. Bu gazeteciler listesini verin dediğimizde gelen isimler arasında katilden soyguncuya, çocuk istismarcısına kadar herkes var. 149 gazeteci listesi getirdiler, 144'ü terörden tutuklu. Karşımıza maskeyle çıkanlara artık haydut muamelesi yapma kararı aldık.

"GAZETECİ GÖRÜNÜMLÜ, YABANCI SERVİSLERE AJANLIK YAPANLARA İZİN VERMEYECEĞİZ"

Kendi ülkesini bir takım güçlere şikayet edenlerle mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Medya mensubu görüntüsü altında yabancı servislere ajanlık yapanlara izin vermeyeceğiz. Adam gelmiş 1 ay Alman Konsolosluğu'nda misafir ediliyor.

Dünyada medya 4. güç olarak zikredilir. Ülkemizde geçmişte kendini bu sıralamanın ilk sıralarına çıkartan medya patronları gördük. Medyadaki hakim yapı bu kesimlerin kontrolündeydi. Manşetlerle çarpışarak bugünlere geldik. Biz gücümüzü manşetten değil milletten aldığımız için bu çarpık zihniyete meydan okuduk.

"PEKİ, SEN HOLLANDA'NIN YANINDA MISIN? GÜZEL... BEN DE HALKIMIN YANINDAYIM"

Sen, Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanına adeta kapını kapatıyorsun, bakanlarına kapını kapatıyorsun, uçuş izni vermiyorsun, oraya gidenleri konuşturmuyorsun. Hollanda'da atını, itini benim vatandaşlarımın üzerine süren, benim bakanıma arabada mahkumiyet verene sen diyorsun 'Ben de Hollanda'nın yanındayım'. Peki sen Hollanda'nın yanında mısın? Güzel... Ben de halkımın ve Hakk'ın yanındayım."

Erdoğan'dan Merkel'e Deniz Yücel yanıtı

Erdoğan'ın konuşmalarından satır başları:

"YEREL BASININ GÜCÜ DEMOKRASİ GÜCÜDÜR"

"15 Temmuz gecesi Anadolu yayıncılarının ortak platform oluşturarak darbe karşıtı yayın yapmasını unutamayız. Biz Anadolu basınını Kurtuluş Savaşı'ndan biliriz. Biz Anadolu basınını tek parti dönemine karşı verdiği demokrasi mücadelesinden biliriz. Darbe dönemlerinde herkes susarken konuşma cesaretinden biliriz. Kıt imkanlarına rağmen yürüttükleri faaliyetlerinden biliriz. Yerel basının gücü demokrasinin gücüdür. Yerel basını reytingle, tirajla ölçmek doğru değildir. Uydu ve telif masrafları için bu durumun da göz önünde bulundurulmasını faydalı görüyorum.

CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİ

Yalanın en büyük panzehiri gerçeklerdir. Tek bir iddia konusundaki görüşlerimi ifade edeceğim. Muhalefet tek adamla yatıp kalkıyor. Bunlar okumadıkları, okuduklarını da anlamadıkları için, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle, tek adam sistemini karıştırıyorlar. Yürütmedeki çokbaşlılığın ortadan kaldırıldığı sistemdir. Bunların dillerinden düşürmediği tek adam rejimi 1923'te kapandı. Her şeyden önce Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi demokratik bir sistemdir. Cumhurbaşkanı halkın yüzde 50 + 1 oyuyla seçiliyor. Her 5 yılda bir sandık ortaya geliyor. Sandıktan da çıksanız 20-30 yıl cumhurbaşkanlığı yapmak yok. Tek adam rejiminde ise seçim falan yoktur. Süresi de yoktur. Yönetimi ele geçiren kişi ölene veya birileri devirene kadar kalır. Bizim getirdiğimiz yönetim sisteminde cumhurbaşkanı milletin, Meclis'in ve kamuoyunun denetimine tabiidir. Bu sistemdeki cumhurbaşkanının kim olacağı, seçimlerde millet tarafından belirlenir. Tek adam rejimlerinde bir şahıs vardır. 'Meclis yok' diyor, olur mu öyle bir şey. Cumhurbaşkanının kanun yapma yetkisi yok. Cumhurbaşkanının sadece bütçe kanunuyla yetkisi var. Kararname, hakkında yasal düzenleme olmayan konularda kararname çıkarabilir. Meclis bunu yasayla ortadan kaldırabilir. Aynı şekilde yargı. Yargı üyeleri, HSK, 7'sini parlamento seçiyor. 4+2 cumhurbaşkanı. Yargıtay, Danıştay, AYM aynen. Dürüst olun. Bu ülkenin huzurunu kaçırmayın. Biz bunları muhatap almadıkça yalanlara başlıyorlar. Meydanı iftiracılara terk etmemek için, böyle mukayeseli anlatma yoluna gidiyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.