Erdoğan'dan Net Tavır

Erdoğan'dan Net Tavır

Başbakan Erdoğan, Hatay'daki açılışa gitmeden önce konuştu. Erdoğan, Mısır'daki gelişmeleri değerlendirdi, halkın gitmesini istediği yönetimi uyardı. Erdoğan, KKTC'deki pankartlarla ilgili de net bir tavır koydu.

Başbakan Erdoğan, Hatay'daki baraj açılışına gitmeden önce Sabiha Gökçen Havalimanı'nda bir basın açıklaması düzenliyor.

Erdoğan'ın açıklamaları şöyleydi:

Mevcut yönetimden sıkıntılı olduğu ortada. Bu öldürmeler bir defa son bulmalı. Ölenlerin 500 civarında olduğu söyleniyor. BU rakamların çok üstünde rakamlar sözkonusu. Binlerce yaralı var. Mısır halkının elinde silah yok ama onlara karşı silah kullanıldı. Bu geçiş demokratik bir şekilde sağlanmalıdır.

'Partiden istifa etti, önümüzdeki seçimde aday olmayacak' deniliyor. Bunlar halk tarafından kabul görmemektedir.

CUMARTESİ ANNELERİ İLE GÖRÜŞME

Erdoğan Cumartesi Anneleri ile dün yaptığı görüşme ile ilgili soruları da cevapladı. Erdoğan, kendi dönemlerinde faili meçhul olayı yaşanmadığını ifade ederek şunları söyledi:

Bizim dönemimizde her hangi bir faili meçhul olayı yaşanmadı. O annelerimizle görüştük. Dertlerini dinledik, paylaştık. 2004 yılında yaşanan bir olay var. Annelerimizden biri bunu ifade etti. Bu konu bana ulaşmamıştı. Kendisi bana mektup yazmış ama ulaşmamış sanırım.

"BAŞKANLIK SİSTEMİ TARTIŞILMALI"

Bu toplum başkanlık ve yarı başkanlık sistemini tartışmalı. Bu toplum cumhurbaşkanının yetkilerini de tartışmalı. Sayın anamuhalefet lideri diyor ki, "Sayın Başbakan'da olan yetkiler Obama'da bile yok diyor. bak ne güzel işte ben kendi yetkilerimden vazgeçiyormuşum. Bunlar doğru şeyler değil. Şecaat arzederken sirkatin söylüyor."

KKTC'DEKİ PANKARTLAR

KKTC'deki gösteriler Güney Kıbrıs ile bağlantılı küçük bir grubun yaptığı gösteridir. Bunun ile ilgili biraz önce Sayın Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile görüştüm. Gereğini yapın dedim. Türkiye'ye bu şekilde hakaret edilen gösterilere müsade edilmemelidir.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :