Erdoğan'dan önemli mesajlar...

Erdoğan'dan önemli mesajlar...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yeni yıl mesajında, yakın dönemde atılmaya başlanan büyük adımların 2011 yılında da kararlılıkla devam etmesi, istikrarlı büyüme ve kalkınma sürecinin artarak devam etmesini temenni etti.

"2011 yılının Türkiye insanına ve insanlığa hayırlar getirmesini, sağlık, afiyet ve bereket dolu bir yıl olmasını" dileyen Erdoğan, mesajına şöyle devam etti:

"Türkiye'nin yakın dönemde başlattığı büyük atılımların 2011 yılında da kararlılıkla devam etmesini, istikrarlı büyüme ve kalkınma sürecinin kat kat artarak yeni başarılarla taçlanmasını temenni ediyorum. Son 8 yıldır Türkiye her alanda kaydettiği eşsiz başarılarla, ekonomide, dış politikada, demokratikleşmede gerçekleştirdiği tarihi reformlarla bugün geleceğe her zamankinden daha bir umutla bakıyor.

Türkiye, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100'üncü yıl dönümünde, yani 2023'te dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasında yer alma hedefine doğru kararlılıkla ilerliyor. Özellikle kardeşliğimizi yücelterek, birlik ve beraberliğimizi pekiştirerek, Türkiye'yi bölgemizin ve dünyanın güçlü ve itibarlı bir ülkesi haline getirmeye devam edeceğiz. Yeni umutlarla karşıladığımız 2011 yılının insanlığa barış getirmesini, ülkemizin, milletimizin dayanışma, birlik ve kardeşliğini güçlendirmesini temenni ediyor, bütün vatandaşlarımı sevgiyle, saygıyla selamlıyorum."

2011 seçimlerini değil, 2023'ü hedef alarak çalışacağız

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2011 seçimlerini değil, 2023'ü hedef alarak çalıştıklarını söyledi.

Dört günlük tatil için baba ocağı Rize'nin Güneysu ilçesindeki evinde dinlenen Erdoğan, Cuma namazını Güneysu Merkez Camii'nde kıldı. Cami çıkışı belediye binasının balkonundan hemşehrilerine hitap eden Erdoğan, 2011 yılının tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını diledi.

Artık 2011 seçimlerini hedef alarak çalışmadıklarını ifade eden Erdoğan, "Şimdi 2023'ü hedef alarak çalışacağız. Bu şu demektir; Cumhuriyetimizin 100 yılında, 2023 yılında Türkiye'mizi dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına sokmanın çalışmalarını başlatacağız. Yeni dönem inşallah bunu başlattığımız bir dönem olacak. Ve her şeyi ile daha farklı bir Türkiye'yi dünyada ülkeler yarışı içerisine sokacağız." dedi.

8 yıl önce görevi devraldıklarında Türkiye'nin dünyanın 26. büyük ekonomisi olduğunu hatırlatan Erdoğan, "Ama şu anda dünyanın 17. büyük ekonomisiyiz. 8 yılda 9 basamak yukarı tırmandık. Şimdi önümüzde 7 basamak var. 12 yılda da bunu tırmanacağız ve ilk 10'un içerisine gireceğiz. Türkiye bunu başarır mı? Başarır, bundan hiç endişeniz olmasın. Şu ana kadar zoru başardık. Bundan sonra kartopu bir çığ oldu, şimdi bir çığ olarak yürümeye devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Hemşehrilerinden 8 yıl önceki Güneysu'yu hatırlamalarını isteyen Erdoğan, eksiklerine rağmen çok önemli hizmetler yaptıklarını ifade etti. Şehircilikte dünyanın hiçbir yerinde hiçbir zaman eksiklerin bitmeyeceğini anlatan Erdoğan, "Ama önemli olan bu eksikleri gidermenin gayreti içerisinde olacaksın. Bunun için de dertli olacaksınız, millete aşık olacaksınız. Biz dertliyiz, size aşığız, halkımıza aşığız." diye konuştu.

Geçtiğimiz günlerde açıkladığı eğitim yardımlarındaki artışları hatırlatan Erdoğan, yoksul ailelerin bu yardımlardan faydalanması için kaymakamlıklara başvurmalarını istedi. Güneysu'ya 45-50 gündür yağmur yağmadığına değinen Erdoğan, "İnşallah bundan sonra rahmeti bol olur. İnşallah rahmetli günlere gireriz. Taşkınlardan uzak ama rahmeti bol bir mevsime gireriz." temennisinde bulundu.

Erdoğan, ilçenin su sorunu ile kanalizasyon sorunu da çözmek için çalışma başlattıklarını sözlerine ekledi.

CİHAN

 

Etiketler :