Erdoğan'dan şehitlikte alkol içenlere tepki

Erdoğan'dan şehitlikte alkol içenlere tepki

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP'nin Adalet Kurultayı'nda içki masası kurulmasını eleştirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de 3. yılı tamamlaması nedeniyle sunumunu Oğuz Haksever'in yaptığı ortak yayında Çanakkale'deki şehitlikte içkili alem yapan CHP'lilere tepki gösterdi.

"GENCİNE GÜVENMEYEN GELECEĞİNİ İNŞA EDEMEZ"

Erdoğan, "Malazgirt'teydik bu hafta. Biz ne dedik devamlı 2071 dedik. Şimdi 3 yaşındaki çocuklarımız inşallah 2071'de nereye varacak ona baktığımızda önümüze çıkan şey çok önemli. O zaman onlar yaklaşık 60 yaşına varacak. Ama oraya kadar bu 3 yaşındaki yavrular bu hikayeyi yazacak ve hayata tatbik edecek. Seçilme yaşını 18'e indirdik niye indirdik gencine güvenmeyen geleceği inşa edemez. Seçme hakkı veriyorsun seçilme hakkı vermiyorsun. Zor olan seçmektir. Zor olanı veriyorsun da kolay olanı neden vermiyorsun? 18-25 yaş arası gençler bunlarla iftihar edeceğiz. Bu millet aslında Fatih Sultan Mehmed ile bunun en güzel örneğini vermiş.

"BİZİM GENÇLİĞİMİZ ÇANAKKALE'YE GİDENLER GİBİ DEĞİLDİ"

Geleceğin Türkiye'sini buna göre hazırlamalıyız. Ben gençliğimize güveniyor inanıyorum. Malazgirt'te, bu hafta o yakıcı güneşin altında hamdolsun 50 bini aşkın genç vardı. Bu gençler oraya bir aşkla, heyecanla geldiler. Ama onlar, bir grup Çanakkale'ye gidenler gibi değildi. Onlar farklıydılar. O Çanakkale'ye 'Adalet istiyoruz.' diye gidenler maalesef şehit mezarlıklarının olduğu yerlerde, onlar kimisi votka mı içersiniz, kimisi şarap mı, kimisi bira mı bunu konuşurken, bizim gençliğimiz orada sadece 'Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet.' dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.