Erdoğan'dan sürpriz iki isim!

Erdoğan'dan sürpriz iki isim!

Daha AK Parti Kongresinde gözler Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cebindeki listede. Yeni yönetiminin kimlerden oluşacağı bugün belli oluyor

Ömer Şahin'in haberi:
 
AK Parti'nin 50 kişilik MKYK listesinde radikal bir değişim olmayacak. Kongre öncesi son durum şöyle:
 
2 SÜRPRİZ İSİM DAHA: Başbakan Erdoğan, iki sürpriz ismi daha listeye alıyor. MÜSİAD'ın eski Başkanı Ömer Bolat ile Yıldırım BeyazıtÜniversitesiöğretim üyesi ve Stratejik Düşünce Enstitüsü Başkanı Prof.Dr.Yasin Aktay MKYK üyesi oluyor. Aktay, “Arap Baharı”na dönük çalışmalarıyla da bilinen bir akademisyen.
 
KADIN SAYISI ARTIYOR: AK Parti MKYK'da 16 kadın üye bulunuyordu. Bu sayının artması kesinleşti. Yeni MKYK listesinde 20 civarında kadın olacağı söyleniyor. Fatma Şahin, Güldal Akşit, Lale Ersoy, Öznur Çalık,Çiğdem Kararslan, Zeynep Karahan Uslu MKYK şansı verilen kadınlar.
 
KURTULMUŞ,SOYLU, CAN LİSTEDE: AK Parti'nin en flaş transferleri olarak gösterilen Numan Kurtulmuş ile Süleyman Soylu ve Osman Can'ın Merkez Karar Yönetim Kurulu(MKYK)'na girmesi kesin.Kurtulmuş ekibinden Şeref Malkoç ve Teoman Rıza Güneri'de listeye girmesi muhtemel isimlerden.
 
MKYK'YA GİRECEK BAKANLAR: Kabineden Bülent Arınç, Beşir Atalay, Ali Babacan,Ahmet Davutoğlu,Fatma Şahin, İ.Naim Şahin ile Bekir Bozdağ MKYK şansı en yüksek isimler. Hayati Yazıcı ile Nihat Ergün ise sürpriz olarak görülüyor.
 
OMURGA AYNEN KALIYOR: Başbakan Erdoğan, partinin omurgasını koruyor. Yönetimdeki isimlerden Abdulkadir Aksu, Hüseyin Çelik, Ömer Çelik, Haluk İpek, Ekrem Erdem,Zelkif Kazdal, Reha Denemeç,Hüseyin Tanrıverdi,Edip Uğur,Salih Kapusuz 'un MKYK'da devam etmesi bekleniyor.
 
Kaynak: Radikal
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.