Erdoğan'dan TIR soruşturmasındaki tahliyelere tepk

Erdoğan'dan TIR soruşturmasındaki tahliyelere tepk

Başbakan Erdoğan, Adana'da MİT'e ait olan TIR'ları durduran 2 askerin tutukluluğunun sona ermesine grup toplantısında tepki gösterdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan AK Parti grubunda partililere seslendi.

"TIR'LARI DURDURANLARIN TAHLİYESİ İHANETTİR"

Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erdoğan Adana'da MİT TIR'larının durdurulmasının ardından başlayan "casusluk soruşturmasında" TIR'ları durduran iki askerin tahliye kararlarıyla ilgili Cemaat yargısını suçladı. 

 

Erdoğan şunları söyledi:

"Tutuksuz yargılama kararıyla serbest bırakıyorlar. Apaçık bir ihanet varken, bu zanlıların serbest bırakılması düşündürücüdür. Zanlılar ellerini kollarını sallayarak yurtdışına kaçtılar. Aynı şey sınavlardaki yolsuzluk soruşturmasında yapıldı. Aradan yıllar geçti, belki de deliller karartıldı. Biz bu yargıdaki çeteleşmeyi dile getirince, siyaset yargıya müdahale ediyor diye birileri ortaya çıkıyor. Adana'da çok açık bir ihanet var, yargı içine sızmış çete mensupları eliyle hainler lehine karar alındı. Başta HSYK olmak üzere yüksek yargıda bu hukuk cinayetlerini film izler gibi izliyor. Bu mesele sadece benim meselem mi? Sadece AK Parti'nin, hükümetin meselesi mi? Bu Türkiye'nin meselesi değil midir?"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum