Erdoğan'dan 'Türkiye'nin istikameti sağlamdır' açıklaması

Erdoğan'dan 'Türkiye'nin istikameti sağlamdır' açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2008'deki krizin teğet geçeceğini bildiğini ve yine öyle olacağını söyledi.

"Terör örgütlerinin ağababaları bu iş böyle olmuyor, bu sefer belaltından vurmaya başladılar. Ekonomimizin maruz kaldığı saldırıları bu şekilde değerlendirmek gerekiyor" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomik kriz endişelerine düşenlere seslenerek 2008 yılındaki krize değindi:

2008'DE TEĞET GEÇECEK DEMİŞTİM

"Bu millet darbenin ertesi günü 2,5 milyar dolarını bozdurup ekonomisine destek olmuş millettir. Bugün de dövizi silah gibi kullanarak Türkiye'yi dize getireceğinizi sanıyorsanız aldanıyorsunuz. 2008'de 'Teğet geçecek' demiştim. Türkiye 2010 yılından itibaren tüm dünyayı kendisine hayran bırakan büyüme sürecine girdi.

Erdoğan: Türkiye büyüdü yine öyle olacak VİDEO

KAMU SÖZLEŞMELERİNDE DÖVİZTEN TL'YE GEÇİŞ BUNUN İLK ADIMI

Savunma sanayisinde nasıl kendi göbeğimizi kendimiz kesmek zorundaysak, bu yönde de tedbirlerimizi hayata geçireceğiz. Vergiydi, SGK'ydı yapılandırılmaya gidildi, 100-112 milyarın üzerinde taksitlendirme yapıldı. 3 yıl içinde de bu rakamı borçlu kardeşlerimiz ödemiş olacaklar. Kamu sözleşmelerinde dövizten TL'ye geçiş bunun ilk adımıdır.

TÜRKİYE'NİN İSTİKAMETİ SAĞLAMDIR

Bundan sonra bir süre böyle gideceğiz. Türkiye'nin istikameti sağlamdır. 2023 hedeflerimize ulaştığımızda kendimizden çok daha emin bir şekilde geleceğe bakacağız."

Erdoğan'dan 'Türkiye'nin istikameti sağlamdır' açıklaması

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.