Erdoğan'dan vize resti: Bize kriter dayatmasınlar

Erdoğan'dan vize resti: Bize kriter dayatmasınlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, vize serbestisinde yaşanan sıkıntılara ilişkin "Bize ikide bir kriter dayatmasınlar, burası Türkiye." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dünya İnsani Zirvesi kapsamında BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ile düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu.

Erdoğan'dan vize resti: Bize kriter dayatmasınlar

"TÜRKİYE LÜTUF BEKLEMİYOR"

Erdoğan, burada bir gazetecinin vize serbestisi konusunda sorduğu soruya, "Türkiye lütuf beklemiyor. Avrupa Birliği yetkililerine söyledim. Türkiye kriterlerini yerine getirecekmiş, ne kriterini yerine getirecek Türkiye. Bir yere kadar tahammül edilir bir yere kadar çekilir sonra karar verilir. Latin Amerika ülkelerine Schengen şartı isteniyor mu?

Erdoğan'dan vize resti: Bize kriter dayatmasınlar

"BURASI TÜRKİYE"

Eğer şu anda bu konuyla ilgili görüşmeleri yapacaklar ve bu görüşmelerde netice alınmazsa geri kabul anlaşmasına dair bir adım atılmaz. Bize ikide bir kriter dayatmasınlar, burası Türkiye." cevabını verdi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

"12 milyon insanın yerinden edildiği, bunlardan 5 milyonunun çeşitli ülkelere dağıldığı bu insani kriz karşısında, birkaç komşu ülke dışında kimse iyi bir sınav verememiştir.

Erdoğan'dan vize resti: Bize kriter dayatmasınlar VİDEO

YÜZLERCE KİŞİ MERHAMET YOKSUNLUĞUNDAN HAYATINI KAYBEDİYOR

Artık bu konuda gelişmiş ülkeler başta olmak üzere herkesin sorumluluk üstlenmesi gerekmektedir. Maalesef bugün insani krizlere maruz kalan yüz binlerce kişi imkan ve kaynak kıtlığından değil, merhamet yoksunluğundan kaybediyor, hayatını kaybediyor. Küresel vicdanın yaşanan trajediler karşısındaki kayıtsızlığı, bugünkü sorunlarımızın da temel nedenidir.

ZİRVEYE KATILIM RAKAMLARI

Birleşmiş Milletler resmi verilerine göre, Dünya İnsani Zirvesi'ne 173 ülke ve 9 bin katılımcı katıldı. Türkiye'den katılım takriben bin kişi ve bu arada 900 medya mensubu yer aldı. Toplam katılımcı ise 10 binin üzerinde. Temennim odur ki sonucu da hayırlı olur, bereketli olur."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.