Erdoğan'ın 12 mil açıklaması

Erdoğan'ın 12 mil açıklaması

Erdoğan, ''12 mille alakalı olarak 'anlaşmaya varıldı' diye bir şey yok. Bir defa çalışmalar görüşmeler devam ediyor....

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Birliği'nin Türkiye'den havasahası ve limanların açılması talebine ilişkin olarak, "Eğer eş zamanlı olarak açmaya varlarsa biz de varız" dedi.

Erdoğan,"Bunu zaten ilgili bakan arkadaşlarım da her zaman dile getiriyorlar. Biz de uluslararası toplantılarda dile getiriyoruz. Bizden kimse kalkıp bu noktada farklı şeyler beklemesin" diye konuştu.
Erdoğan, ''12 mille alakalı olarak 'anlaşmaya varıldı' diye bir şey yok. Bir defa çalışmalar görüşmeler devam ediyor. Anlaşmaya varıldığı anda zaten taraflar birleşik olarak açıklamasını yaparlar. Yani 'şu şu şu konularda şu şu şekilde anlaşılmıştır' denir. Henüz böyle bir şey söz konusu değil, Görüşmeleri yetkili arkadaşlarımız devam ettiriyorlar. Belli bir noktaya varınca önümüze getirecekler. Gerekli açıklamayı da o zaman yaparız'' dedi.

"KOMUTA ŞU ÜLKEDE" DİYE BİR ŞEY YOK
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, NATO Balistik Füze Savunma Sisteminin komutasının kimde olacağına ilişkin olarak, ''Komuta olayına gelince, bunlar bundan sonra yapılacak olan birleşimlerde, bir araya gelmelerde o zaman tespit edilecek. Şu anda 'komuta şu ülkededir' diye belirlenmiş bir şey söz konusu değil'' diye konuştu.

Etiketler :