Erdoğan'ın aklındaki çılgın proje ne?

Erdoğan'ın aklındaki çılgın proje ne?

Hıncal Uluç'u telefonla arayarak 'çılgın projesi'nden bahseden Başbakan Erdoğan öyle şeyler söyledi ki, Sabah yazarı dondu kaldı...

Şimdiye kadar 19 Başbakan eskiten Sabah yazarı Hıncal Uluç, geçenlerde çok ilginç bir telefon konuşması yaptı. Ahizenin ucundaki ses Başbakan Erdoğan'dı. Erdoğan öyle şeyler söyledi ki, usta yazar adeta dondu kaldı. Gelin hikayenin gerisini usta kalemden dinleyelim:

"İstanbul için AKM'den de öte müthiş projelerimiz var, sizinle özel bir konuşmamızda anlatmak isterim" dedi ve iki cümle ile projenin adını söyledi.

Telefon elimde dondum kaldım.. Bu İstanbul konusunda bugüne dek duyduğum en çılgın proje.. Biri bana "Bin proje say" dese, bin gün izin verse aklıma gelmez. Öyle çılgın.

Başbakan "Yazma" demedi.. Ama benim izanım, anlayışım ve ilkelerim yazmamı engelliyor. Yazsam Sabah'ın ön sayfasına başka haber konmaz. Yazsam bütün gün, bütün televizyonlar ondan söz eder, günler, hatta aylarca gündemde kalırım. Ama ben hep söyledim.. Önce insanım, sonra gazeteci. Başbakan, benimle ilk defa konuşuyor. Buna rağmen güvendi ve söyledi. Hayat boyu kimsenin güvenini sarsmadım.

Bu projeyi, bir TV canlı yayınında Türk ve Dünya (Dünya.. Bu sözcüğe dikkat edin. Şifre o.) kamuoyuna açıklamak Başbakanın hakkı.. Benim ki tiyatro dili ile "Sahne çalmak" olur. Hakkım yok.

Genel Yayın Müdürüm, hatta patronum da kızacaklar belki, Sabah'ı ve atv'yi böyle bir haberden mahrum ettiğim için. Konuşmayı Ertekin'de yaptım. En yakın dostlarım ordaydı.. Onlara dahi hissettirmedim ve söylemedim. Sayın Başbakan da fazla saklamamalı.. Bir yerden sızar, hem ona, hem de bilip de yazmadığım için bana yazık olur. Açıklamasını hemen yapmalı.."

Etiketler :