'Erdoğan'ın bırakıp gitmesi gerekiyordu'

'Erdoğan'ın bırakıp gitmesi gerekiyordu'

Yasin Aktay 24 TV'de Elif Çakır'ın konuğu olduğu programda Başbakan Erdoğan için 'yerinde başka biri olsaydı, şimdiye kadar şapkasını alıp giderdi' sözlerini kullandı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay ‘Söz Bitmeden’de Elif Çakır’ın sorularını yanıtladı. Başbakan Erdoğan’ın Köşk adaylığını değerlendiren Aktay , “Başbakan’ın önüne çıkarılan engellerle karşılaşmış birçok insan havlu atıp, çekip gitmiştir” dedi. Aktay, Başbakan Erdoğan’ın karşılaştığı engeller esnasında şapkasını alıp gitmediğini, bütün entrikalara karşı dimdik durduğunu ifade etti.

Yasin Aktay konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

BAŞBAKAN ŞİMDİYE KADAR ŞAPKASINI ALIP GİTMESİ GEREKİYORDU

“Sayın Başbakan şimdiye kadar Türkiye’de Başbakanlık makamını nasıl çok farklı şekilde doldurduysa, dolayısıyla onun Cumhurbaşkanlığı hiç kuşkusuz bundan önceki Cumhurbaşkanlıklarından çok farklı olacak. Onun damgasını kendisinin vuracağı, yepyeni bir tarz ve üslup ile doldurulmuş olacaktır. Başbakanlık şimdiye kadar Başbakanlık süresi itibariyle bir rekor kırdı. Başbakanlık süresi içinde yaptığı işlerle bir rekor kırdı. Başbakanlığı yürütme biçimiyle, her bakımdan konuya vaziyet edişi, yönetim anlayışı, halkla kurduğu organik ilişki, kendi partisiyle kurduğu ilişki ve bütün bunlar ile bir rekor kırdı.”

“Şimdiye kadar Sayın Başbakan’ın önünün kesilme biçimine baktığınız zaman bu tarz engellerle karşılaşmış birçok insan havlu atıp çekip gitmiştir. Siyaset sahnesinden çekilmiştir. Okuduğu bir şiirden dolayı hapse mahkum edildi ve hapse mahkum edildiğinde Belediye Başkanlığı elinden alındı. Siyaset yolu tıkandı. Şimdiye kadar siyaset anlayışına vakıf olduğumuz bir çok insan böyle engellerle karşılaştıkları zaman şapkalarını alır giderlerdi. Hatta ‘şapkanızı niye aldınız gittiniz’ diye sorulduğunda pişkin pişkin şu cevabı vermişlerdir; ‘ne yani şapkamızı mı bırakacaktık.’”

BAZILARI ÇIRPINDIKÇA DAHA DA BATIYOR

“İdeoloji insanın gözünü körertmeye başlıyor. Artık işin içinden çıkabilmek için, çünkü o kadar batmışsın ki, çırpındıkça daha da batıyorsun. Ama batmaktan daha fazla kurtulabilmek için de çırpınmaktan başka çaresi olmayabiliyor bazılarının. Ne yazık ki bazıları AK Parti’ye karşı, Sayın Erdoğan’a karşı düştükleri pozisyondan kurtulabilmek için daha fazla çırpınmaya çalışıyor. Halbuki biraz dursa, sakin olsa belki bir el atıp onları kurtarmaya da çalışır. Ama şimdi biraz daha çırpınmak için yeni hamleler yapabilirler.”
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.