Erdoğan'ın hayatı film oluyor işte Reis'in fragmanı

Erdoğan'ın hayatı film oluyor işte Reis'in fragmanı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hayatını anlatan 'Reis' isimli film, YouTube'dan halka arz edildi. Peki Erdoğan rolünde kim oynayacak? İşte adı geçen oyuncular ve filmde yer alan çarpıcı öğeler ve fragmanı...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaşamı, 5 milyon dolarlık bir bütçeyle beyazperdeye aktarılıyor. 'Reis' adlı filmin fragmanı Youtube'dan yayınlandı. 

Yapımcı Ali Avcı, "İster beğenin, ister beğenmeyin; gerçek şu ki Erdoğan, son çeyrek asra damga vuran bir lider. Bu filmlerle Reis'in ruhunu göreceğiz. Reis'i tanıyacağız" diyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çocukluğundan başlayıp, özel yaşamına odaklanan ‘Reis’ filmi, 1 Kasım erken genel seçiminin neticelenmesinin hemen ardından, önceki gün kamuoyuna yeniden hatırlatıldı. Filmde Erdoğan’ın 6 yaşında başlayan ve Belediye Başkanlığı zamanından cezaevine girdiği döneme kadar uzanan kısmı ile kaleme alınıyor.

FİLMİN 2. VE 3. BÖLÜMLERİNDE GEZİ VE 17-25 ARALIK VAR

Cumhuriyet gazetesinden Ceren Çıplak'ın haberine göre,  filmin ikinci ve üçüncü bölümlerinde 'Gezi' ve '17-25 Aralık' konularına odaklanılacak. Yapımcı Ali Avcı, "İster beğenin, ister beğenmeyin; gerçek şu ki Erdoğan, son çeyrek asra damga vuran bir lider. Bu filmlerle Reis'in ruhunu göreceğiz. Reis'i tanıyacağız" diyor.

Uzun metrajlı ‘Reis’ projesinin yönetmenin ise, Hüdaverdi Yavuz olacağı belirtiliyor. Sanat dünyası, Yavuz’u TRT’deki dizileri ve 2010 tarihli, bir aileyi konu alan tek sinema filmi ‘Eşrefpaşalılar’ ile tanıyor.

ERDOĞAN'I OYNAMASI İÇİN TEKLİF GÖTÜRÜRLECEK İSİM

Öte yandan, ‘Reis’ filminde Tayyip Erdoğan rolü için Mete Horozoğlu’na teklif götürülmesi planlanıyor. Erdoğan rolü için düşünülen diğer isimler ise Sinan Albayrak ile Caner Cindoruk olarak seçilmiş. Başında Avcı olmak üzere, ismi henüz açıklanmayan bir grup tarafından senaryosu yazılan ‘Reis’ için hemen hemen bütün çekimler ise, İstanbul’da yapılacak gibi görünüyor. Bu kapsamda ‘Reis’ serisinin birinci filminin mekânları, Erdoğan’ın da yaşamında iz bırakmış olan Kasımpaşa, Üsküdar ve Beykoz olacak.



İŞTE FİLMİN SIRASIYLA BÖLÜMLERİ

İlk film Erdoğan’ın çocukluğundan başlayarak 1997’de okuduğu bir dörtlük nedeniyle 1999’da hapse girmesine kadar olan dönemi kapsayacak. Avcı’dan alınan bilgilere göre, ‘Reis’ filmine dair öteki bölümler ise sırasıyla Gezi ve 17- 25 Aralık gibi yakın tarihli siyasal ve toplumsal olaylar ekseninde işlenecek.
Reis’in “Dünyada ses getirecek bir film olmasını hedeflediklerini” belirten Avcı, ayrıca şunları da vurguluyor: “İlk filmde Erdoğan’ın ‘paralel’le, CHP ile kavgaları olmayacak. Filmde propaganda yok. Amacım, Erdoğan’ın ruhunu, dünyasını A’dan Z’ye anlatmak. Düşünün, bir şiir okuduğu için hapse giren bir insanın dramını... Bu büyük bir dramdır ve serinin ilkinde buna ağırlık vereceğiz.”
Avcı, filmin kilit cümlesinin “Reis’in ruhu” olduğunu vurgulayarak, “İster beğenin, ister beğenmeyin; gerçek şu ki Erdoğan, son çeyrek asra damga vuran bir lider. Bu filmlerle Reis’in ruhunu göreceğiz. Reis’i tanıyacağız” diyor. Şu ana dek yaklaşık 65 bin kez ‘tık’lanan iki ayrı fragmandaki ara yazılarda ise “Milli Birlik Komitesi, Menderes ve arkadaşlarını idam etmeye kararlıdır... Sıkıyönetime rağmen bu karara karşı çıkanlar vardı. Cesur, haklı ve yalnızdılar... Elbet bir yiğit gelecek ve zalimin zulmüne dur diyecek” ifadeleri göze çarpıyor. Daha sonra da Erdoğan’ın sesinden, “Kahraman bekleyen yığınlarını kahramansız bırakma Allah'ım...” sözü işitiliyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.