Erdoğan’ın kıymetini bilin

Erdoğan’ın kıymetini bilin

Japonya İslam Merkezi İmamı Nimetullah Hocaefendi, “Türkiye hayırlı işler yapıyor. Allah razı olsun, İmam Hatipli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çok gayretli bir insan, derdi olan insan. Erdoğan’ın kıymetini bilin” dedi.

Başta Japonya olmak üzere dünyanın dört bir yanında tebliğ faaliyetleri yürüten Japonya İslam Merkezi İmamı  Nimetullah Hocaefendi, Yeni Türkiye Stratejik Araştırmalar Merkezi’nde “İslamiyet ve Türkler” konulu bir konferans verdi. Konferansın takdim konuşmasını Yeni Türkiye Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Hasan Celal Güzel yaptı. 

Nimetullah Hocaefendi’nin “Günümüzün Evliya Çelebisi” olarak tanındığını hatırlatan Hasan Celal Güzel, “Kendisi bir büyük Müslüman Türk’tür. Parayla pulla işi olmayan, ömrünü İslam’ı tebliğe tahsis eden, Yüce Allah’ın rızasına nail olabilmek için diyar diyar, ülke ülke gezen ve birçok insanın İslam’la şereflenmesine vesile olan bir büyük âlimdir. Hiç para taşımamıştır, ne bulursa onu yer, kimi isterse evinde misafir kalır, bazen bir tekkede  bir camide kalır, böylesine mübarek bir zat” diyerek, Anadolu insanının tebliğ faaliyetlerine ağırlık vermesinin önemine dikkat çekti.

İNSANLIK İSLAM’A KOŞUYOR

Konferansında, başta Japonya olmak üzere, dünyanın dört bir yanında yürüttükleri tebliğ faaliyetleri hakkında açıklamalarda bulunan Nimetullah Hocaefendi, henüz İslam’la müşerref olmamış, günahlarla iç içe yaşayan insanlara şefkatle, tatlı dille yaklaşıldığında çok müspet neticeler alındığını söyledi.

İnsanlığın; İslam’ın huzurunu aradığı böylesine “bunalımlı” bir dönemde, İslami faaliyetlerin önemine dikkat çeken Nimetullah Hocaefendi, “Yüce Allah (CC) samimiyetle, ihlasla çalışana öyle yollar açıyor ki… Bugüne kadar yaptıklarımıza bakıyorum, bunlar bizim marifetimizle olacak işler değil. Siz samimiyetle çalışıyorsunuz, dua ediyorsunuz, Yüce Allah da ihsanda  bulunuyor Elhamdülillah. Bu yüzyıl İslam’ın yüzyılıdır, ümitli olunuz” diye konuştu.

Milyarlarca insanın İslam’ı aradığı bu çağda bulunduğumuzu hatırlatan Nimetullah Hocaefendi şunları söyledi: “Çin’e, Filipinler’e, Tayland’a gidiyorum. Oralarda İslam’ı anlatmaya çalışıyorum. Her hidayete eren, ‘Bugüne kadar İslam’ı bana niye getirmediniz?’ diyor. Böylesine büyük ihtiyaç var. Japonya’da bir iki imam derken, şimdi 100 imam talep ediyorlar. Müthiş ilgi var.” 

Dünyanın her yerinden davetler aldığını dile getiren Nimetullah Hocaefendi kısa süre sonra Romanya’ya gitmeye planladığını belirterek, “İnşallah Ay’a da gidip, orada da ezan okuyacağım” dedi. 

JAPONLARIN İNTİBAKI KOLAY OLUYOR

Japonya’daki faaliyetleri hakkında da bilgi veren Nimetullah Hocaefendi, “Japonlar, az yiyen, çok çalışan, nazik insanlar. İslam’a intibakları kolay oluyor. Bizler de elimizden geldiğince tebliğ faaliyetlerinde bulunuyoruz. Allah’a şükürler olsun, çok iyi neticeler geliyor, bazı Japonlar, Türkiye’deki Marmara Depremi’ne yardım için geldiklerinde, Anadolu insanından çok etkilenmişler, ezandan çok etkilenmişler, bu vesileyle Müslüman olan çok sayıda Japon var. Japonya’da 20 yıl önce 2-3 cami vardı. Bugün mescitlerle beraber Japonya’daki cami sayısı 500’ü buldu” diye konuştu.

“EY HAZRET-İ PEYGAMBER SEVDALILARI!”

Konferans sonrasında bir süre sohbet etme imkânı bulduğumuz Nimetullah Hocaefendi, Müslüman Türkiye kamuoyuna mesajlarını şu ifadelerle verdi:
“Ey Hazret-i Peygamber sevdalıları, Ey Selçuklu’nun torunları, Ey Osmanlı’nın torunları, Ey Çanakkale ruhunun temsilcileri… Bugün insanlık büyük bunalımlar içinde. İnsanlık İslam’ı arıyor, Batı, Doğu, İslam’ı arıyor. Allah (CC), rızası için çalışanların yardımcısıdır. Öyle yardımlar ihsan eder ki çalışana… Huzur İslam’dadır. Bunalımdaki milyarların yegâne sığınağı İslam’dır. Japonya’da ve dünyanın birçok ülkesinde insanlar akın akın İslam’a koşuyor. Biz yeter ki kucaklayıcı olalım. İçki ve diğer kötü alışkanlıkları olanlara, İslam’ı güzel dille anlattığımızda inşallah vazgeçeceklerdir. Bunun nice misalini gördüm, görüyorum.”

RECEP TAYYİP ERDOĞAN, İMAM-HATİPLİ CUMHURBAŞKANI… 

Türkiye bambaşkadır, Türkler gittikleri yere İslam’ın huzurunu taşır” diyen Nimetullah Hocaefendi şöyle devam etti: 
“Muhterem Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Allah (CC) ondan razı olsun, çok gayretli bir insan, derdi olan insan… Kıymetini bilmek lazım. Türkiye de dünyadaki etkinliğini her geçen gün arttırıyor. Kore’deki askerlerimiz, oralarda öyle izler bıraktılar ki, bugün onların açtığı yoldan giden çok sayıda Koreli İslam’la şereflenmiş durumda. Anadolu’nun bu tür çalışmalara yönelmesi çok önemli, Elhamdülillah şu anda dünyanın bütün mazlumlarına kucak açan bir Türkiye var. Allah bana, üç önemli ihsan nasip etti: Dinlemek, gezmek ve söylemek. 50’nin üzerinde ülkeye gitmek nasip oldu, her gittiğim yerde, Kur’an-ı Kerim dağıtmak nasip oldu. Bunun için paramız yoktu ama Cenab-ı Allah öyle imkânlar çıkarttı ki önümüze, Elhamdülillah. Türkiye’de İslami çalışmalar alanında büyük gelişmeler var. Hayırlı çalışmalarda bulunan insanlarımızın sayısı gün geçtikçe artıyor Elhamdülillah.”

TEBLİĞ AŞKIYLA YANAN ÇINAR

1932, Tokat Taşova doğumlu olan Nimetullah Hocaefendi’yi dostları şöyle anlatıyor:
“Sürekli mütebessim bir çehre ve bitmeyen enerjisiyle ülke ülke dolaşan, tüm insanlığı İslam’ın aydınlıklara ulaştıran mesajına davet eden bir tebliğci. Huzur ve barış elçisi, her an mütebessim bir çehre. Pozitif enerji ve motivasyon yüklü bir insan. Samimiyet ve iyilik sembolü. Nice insanlar vardır ki, günah ortamlarında iken samimi bir elin kendilerine uzanmasını bekler. Nimetullah Hocaefendi o eldir. Tebliğ aşkıyla yüreği yanıp tutuşan, yaşına aldırmadan dünyayı karış karış gezip insanları İslam’a davet eden, bazen yolda yürürken dengesi bozulsa da 18’lik bir delikanlı gibi davranan bir çınardır Nimetullah Hoca Efendi... 50’den fazla ülkeye İslam’a davet için gitmiştir. Beyaz elbisesiyle Sibirya ve çevresine -40 derecede üç defa seyahat yapan bir çınar.”

Başta Japonya olmak üzere dünyanın dört bir yanında tebliğ faaliyetleri yürüten Japonya İslam Merkezi İmamı Nimetullah Hocaefendi, Yeni Türkiye Stratejik Araştırmalar Merkezi’nde verdiği konferans sonrası Akit aracılığı ile çarpıcı çağrılarda bulundu. Türkiye’nin her el attığı yere İslâm’ın huzurunu taşıdığını ifade eden Nimetullah Hoca, “Elhamdülillah şu anda dünyanın bütün mazlumlarına kucak açan bir Türkiye var. ” dedi. Dünyanın her yerinden davetler aldığını dile getiren Nimetullah Hocaefendi kısa süre sonra Romanya’ya gitmeye planladığını belirterek, “İnşallah Ay’a da gidip, orada da ezan okuyacağım” dedi.

Yeni Akit

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.