Erdoğan'ın Köşk'e çıkması imkansız

Erdoğan'ın Köşk'e çıkması imkansız

Yargıtay eski başsavcısı Sabih Kanadoğlu, Muğla'nın Bodrum ilçesinde düzenlenen "Türkiye Nereye Gidiyor" konulu panelde konuştu.

Kanadoğlu, bir izleyicinin sorusu üzerine, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 2012 yılında cumhurbaşkanı olmasını tam bir rüya olarak görüyorum. Siz cesaretli olur, halkı yeterince aydınlatabilir ve kararlı olursanız, Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı olması imkansız" dedi.

 

Kanadoğlu, "Yargının siyasallaştığı, bağımsız denilemediği, müfettiş baskı ve korkusu, bakanlığın etkisi ve yetkisi, hakimlere müfettişler tarafından yapılan talepleri reddetme cesareti bırakmadığı ortamda yargıda ödüllendirme ve cezalandırma dönemi başlamıştır. İsteğe uygun karar veriliyorsa sorun yoktur, yargı mensubu siyasi iktidarın hoşa gitmeyen bir karar verdiyse hakim ve yargıç fazla zaman kaybetmeden cezalandırılmaktadır. Bu da dikta rejimine doğru gidildiğinin en somut örneğidir" dedi.

 

Cumhuriyet ilkelerinden ve demokrasiden uzaklaşılmaması için dinin siyasete alet edilmesinin kesinlikle engellenmesi ve hukuğun devletin tüm birimlerine mutlaka yerleştirilmesi gerektiğinin altını çizen Kanadoğlu, öncelikle yargı bağımsızlığının sağlanması gerektiğini aksi halde ülkede demokrasi olamayacağını söyledi.

 


 

Etiketler :