Erdoğan'ın sözleri Yunanistan'ı kızdırdı

Erdoğan'ın sözleri Yunanistan'ı kızdırdı

Erdoğan'ın Heybeliada Ruhban Okulu ve Batı Trakya Türk azınlığına ilişkin yaptığı değerlendirme tepkiyle karşılandı.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Dora Bakoyanni, ''Dini özgürlüklere ve insan haklarına saygının, Türkiye'nin öncelikle kendi vatandaşlarına karşı sorumluluğu olduğunu' söyledi.

Dora Bakoyanni, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bir Türk televizyon kanalına, Heybeliada Ruhban Okulu ve Batı Trakya Türk azınlığına ilişkin yaptığı değerlendirmeyi konu alan yazılı bir açıklama yaptı.

Bakoyanni, açıklamasında şunları kaydetti:

''Sayın Erdoğan, dini özgürlükler ve insan haklarına saygının, Türkiye'nin öncelikle kendi vatandaşlarına karşı sorumluluğu olduğunu iyi bilmektedir. Ayrıca Türkiye, AB'ye aday bir ülke olarak, gerekli ilkeler, kriterler ve ön koşullara uyma yükümlülüğünü üstlenmiş olduğu için bu hakları korumak durumundadır. Bu konularda mütekabiliyet ve karşılaştırmalar yapılması zamanımıza uygun bir yaklaşım değildir. Hele birbirine benzer olmayan şeyler arasında kıyaslama yapılıyorsa. Yunanistan, izlediği politikayla gurur duymaktadır. Trakya'da Lozan Anlaşması, uluslararası ve Avrupa hukukuna tam saygı çerçevesinde yasalar önünde eşitlik politikası uygulamakta ve bu uygulamaya derinlik kazandırmaktayız. Müslüman azınlığın konumunu desteklemek için olumlu önlemler alıyoruz. Ve son bir gözlem; Trakya Müslümanları Yunan vatandaşlarıdır ve bununla gurur duymaktadırlar.''

Etiketler :