Erdoğan,NATO Zirvesi'ne katılıyor

Erdoğan,NATO Zirvesi'ne katılıyor

Erdoğan'ın; NATO'nun Galler Zirvesi çerçevesinde ABD Başkanı Barack Obama, İngiltere Başbakanı David Cameron ve Almanya Başbakanı Angela Merkel ile ikili görüşmeler yapması planlanıyor.

28 Ağustos'ta Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturacak olan Recep Tayyip Erdoğan; Çankaya Köşkü'ndeki görevinin ilk haftasında Galler'de yapılacak NATO Zirvesi'ne katılacak. Erdoğan'ın; NATO'nun Galler Zirvesi çerçevesinde ABD Başkanı Barack Obama, İngiltere Başbakanı David Cameron ve Almanya Başbakanı Angela Merkel ile ikili görüşmeler yapması planlanıyor.

NATO ZİRVESİ, 4-5 EYLÜL'DE GALLER'DE

Milliyet'in haberine göre, Cumhurbaşkanlığı'ndan bugün  yapılan duyuruda, Seçilmiş Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 4 - 5 Eylül tarihlerinde NATO  zirvesi için Galler'e ziyarette bulunacağı açıklandı. Erdoğan, ilk yurt dışı gezisini devlet kültüründe artık bir gelenek haline gelmiş olan KKTC  ziyareti ile başlayacak. Erdoğan, 1 Eylül'de KKTC'ye günübirlik ziyarette bulunacak. Erdoğan, 3 Eylül'de de Azerbaycan’a  gidecek. Erdoğan, 4 Eylül'de ise Galler'e hareket edecek. Birleşik Krallıklar’ınev sahipliğinde yapılacak NATO Zivresi'nin en önemli gündem maddelerinden birini, terör örgütü IŞİD'in Suriye ve Irak'taki etkinliği oluşturacak.

ERDOĞAN, OBAMA, MERKEL VE CAMERON İLE GÖRÜŞECEK

Zirve sırasında Erdoğan'ın,ABDBaşkanı Obama ile önemli bir ikili görüşme yapması planlanıyor. Erdoğan'ın İngiltere Başbakanı Cameron ve Almanya  Başbakanı Merkel ile görüşmesi de bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.