ABD'nin en zengin kadınları arasında bir Türk

ABD'nin en zengin kadınları arasında bir Türk

Türk iş kadını Özmen, Forbes dergisinin ABD'de "servetini kendi yapan en zengin kadınlar" listesinde 16'ncı sırada gösterildi

NEW YORK (AA) - ABD'de uzay ve savunma şirketi sahiplerinden Türk iş kadını Eren Özmen, Forbes dergisinin ABD'deki "Servetini Kendi Yapan En Zengin 50 Kadın Listesi"nde 16'ncı sırada yer aldı.

Forbes dergisi, eşi Fatih Özmen ile Sierra Nevada Corporation (SNC) şirketinin sahibi olan iş kadını Özmen'e bu yıl da servetini miras yoluyla değil sıfırdan iş hayatına başlayıp kendi çabalarıyla milyarder olan en zengin kadın girişimciler listesinde yer verdi.

Özmen, Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesinin (NASA) uzaya insan ve kargo taşıyacak uzay aracı yapma yetkisi verdiği üç şirketten biri SNC'den kaynaklanan 1,1 milyar dolarlık servetiyle Forbes'in ABD'de "Servetini Kendi Yapan En Zengin 50 Kadın Listesi"nde 16'ncı sırada gösterildi. Özmen, önceki yıllarda Forbes'ın listesinde daha alt sıralardaydı.

Eren Özmen'in eşiyle sahibi olduğu SNC, NASA ve Avrupa Uzay Ajansı ile çalışma başarısı dışında dünyanın en yenilikçi 10 şirketi arasında yer alıyor. Nevada'da 1963'te kurulan SNC'yi 1994'te 20 elemanıyla satın alan Özmen çifti bugün firmayı ABD içinde 18 eyalette, 34 farklı yerde ve Türkiye, İngiltere ve Almanya'da faaliyet gösteren 3 bin çalışanlı "çok uluslu şirket"e dönüştürdü.

Alman "Dornier 328" uçaklarının tüm fikri mülkiyet haklarını alan Özmen çifti, "Dream Chaser" adını verdikleri uzay gemisinin geliştirilmesi çalışmaları yürütüyor. Çiftin ayrıca Birleşmiş Milletler Uzay İşleri Ofisi (UNOOSA) ile gelişmekte olan ülkelere yönelik ortak bir çalışması bulunuyor.

- Listenin ilk üç sırasındaki girişimci kadınlar

Forbes'in listesinde Little Caesars'ın ve Detroit Red Wings'in sahibi Marian Ilitch 5,1 milyar dolarlık net varlığıyla birinci sırada bulunuyor.

Listenin ikinci basamağında ise Cumhuriyetçi Partinin en büyük destekçilerinden ve ABD Başkanı Donald Trump'ın yemin töreni komitesinde bulunan, 4,9 milyar dolarlık net varlığa sahip Diane Hendricks var.

Servetinin kaynağı medya gösterilen ve net varlığı 2,9 milyar dolar olan Oprah Winfrey ile 2,9 milyar dolarlık net varlığı olan benzin istasyonları ve mağazalar zinciri sahibi Judy Love, sıralamada üçüncülüğü paylaşıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.