'Ergenekon bitince öleceğim'

'Ergenekon bitince öleceğim'

Başörtülü hanımlara hakaretle gündeme gelen 96 yaşındaki Sümerolog Muazzez İlmiye Çığ, Ergenekon Davası tutuklularına bu sözlerle seslendi:

İkinci Ergenekon Davası’nın 82. duruşmasında Kara Pilot Teğmen Mehmet Ali Çelebi savunma yaptı. Hakkındaki suçlamaları yirmiye yakın madde halinde topladığını belirten Teğmen Çelebi bütün iddialara teker teker yanıt vereceğini ifade etti. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Cezaevi içerisinde kurulan duruşma salonunda görülen davada tutuklu sanık Çelebi yarım kalan savunmasına, “Değerli bilim adamı Mehmet Haberal, değerli komutanım emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, değerli komutanlarım, tutuklu yargılanan bayanlar ve diğer tutukluların tahliyelerini kendi özgürlüğüme tercih ettiğimi ifade ederek savunmama devam ediyorum" dedi.

“SORUMLULUKLARIMI YERİNE GETİRDİĞİM İÇİN BURADAYIM"

Savunma yapmasa bile iddiaların kendisinin ceza almasına yetmeyeceğini savunan Teğmen Çelebi, sözlerine şöyle devam etti: “Ancak konuşmamdaki amacım, Türk evladına doğrunun yanlıştan daha önemli olduğunu göstermektir. Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ 'Cumhuriyetin vatandaşı olmak sadece haklar değil, sorumluluklar da içerir' demişti. Ben bu sorumlukları yerine getirdiğim için buradayım. Mevzu vatansa gerisi teferruattır." Atatürk'ten yaptığı alıntıların iddianamede suç unsuru olarak yer aldığını söyleyen Çelebi, “Diğer komutanlarıma yaptıkları gibi benim evime CD koymadılar ancak benim için uydurma adres ürettiler" dedi. Teğmen Çelebi, özel hat kullandığı ve bu hat aracılığıyla örgütlenme çalışması yaptığı yönündeki suçlamanın da doğru olmadığını belirterek, davanın sanığı diğer teğmenlerin bazılarıyla telefon görüşmesi bile bulunmadığını ifade etti.

“ONLAR ÇIKANA KADAR ÖLMEYECEĞİM"

Öte yandan Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi 50 kişi ile birlikte 96 yaşındaki Sümerolog Muazzez İlmiye Çığ da duruşmayı izledi. Çığ, duruşma çıkışında savunmasını yapan Teğmen Mehmet Ali Çelebi'nin annesi, babası ve TGB'lilerle birlikte basın açıklaması yaptı. Tutuklu sanıklara söz verdiğini belirten Çığ, “Vatansever dostlarımızın burada kapalı kalması yatarken, yemek yerken her an aklımda. Onlar için dua ediyorum. Onlara bugün söz verdim. Siz çıkana kadar ölmeyeceğim" dedi. Mehmet Ali Çelebi'nin babası Muharrem Çelebi oğlunun hiçbir suçu olmadığını söyleyerek, “Burada hukukun üstünlüğü değil, üstünlerin hukuku işliyor" diye konuştu. Tutuklu teğmenin annesi Rukiye Çelebi ise “Türkiye laiktir laik kalacak. Ne mutlu Türk’üm diyene" dedi.

Etiketler :