Ergenekon davasında 3 önemli ara karar

Ergenekon davasında 3 önemli ara karar

Başbuğ ve Iğsız'a tahsis edilen telefon numaraları istendi. Diğer 2 karar ise...

Ergenekon Davası'nda ara karar açıklandı. Mahkeme Heyeti Genelkurmay Adli Müşavirliği'nden, tutuklu sanıklar Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ ve emekli Orgeneral Hasan Iğsız`a tahsis edilen telefon numaralarının istenmesine karar verdi.

Mahkeme Heyeti ayrıca, 2 gündür Silivri'de ifade veren terör örgütü eski yöneticilerinden Şemdin Sakık'ın ifade tutanaklarının Genelkurmay Başkanlığı, MİT Müsteşarlığı, İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı'na gönderilmesini de kararlaştırdı.

1. Karar: Başbuğ ve Iğsız'a tahsis Edilen Telefonlar İstendi

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, sanıkların ve avukatların yazılı taleplerine ilişkin alınan ara kararları açıkladı.

Mahkeme Heyeti, Genelkurmay Başkanlığı Adli Müşavirliği'nden tutuklu sanıklar Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ ve emekli Orgeneral Hasan Iğsız`a tahsis edilen sabit ve GSM numaralarının gerekli gizlilik esaslarına dikkat edilerek istenmesine karar verdi.

2. Karar: Şemdin Sakık'ın İfade Tutanakları Gönderilecek

Mahkeme Heyeti, 2 gündür Silivri'de tanık olarak ifade veren terör örgütü eski yöneticilerinden Şemdin Sakık'ın ifade tutanaklarının da Genelkurmay Başkanlığı, MİT Müsteşarlığı, İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı'na gönderilmesini kararlaştırdı.

3. Karar: Koman'ın JİTEM ve Hizbullah Konusundaki Yazısı İstendi

Mahkeme Heyeti ayrıca Genelkurmay Başkanlığı Adli Müşavirliği'ne gönderdiği yazıda, Emekli Orgeneral Teoman Koman'ın tanıklığı sırasında sözünü ettiği JİTEM ve Hizbullah konusunda Susurluk Komisyonu`na yazdığını belirttiği yazıyı da istedi.

Duruşma 12 Kasım tarihine ertelendi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.