Ergenekon-KCK İlişkisi Deşifre Oldu

Ergenekon-KCK İlişkisi Deşifre Oldu

Ergenekon-KCK ilişkisi deşifre oldu. KCK konusunda Öcalan'a ilham veren kişi Yalçın Küçük mü? İşte Küçük'ün Öcalan'a verdiği dersten bir bölüm;

Ergenekon’un Türkiye’yi PKK Üzerinden Bölme Planı

Ergenekon’un medya ayağının deşifre edildiği Erkan Acar imzalı “Karanlık Oda” kitabında Ergenekon-KCK/PKK ilişkisiyle ilgili önemli ayrıntılar var. Odatv iddianamesine de yansıyan bilgilere göre KCK konusunda Öcalan’a ilham veren kişi Ergenekon sanığı Yalçın Küçük…

Ergenekon sanığı Yalçın Küçük, Öcalan’a PKK'nın nasıl devletleşeceği konusunda bazı ipuçları veriyor. Küçük, Öcalan’a “Burada size bir teorik bilgi; eğer bir yerden siz bir otorite olarak asker alıyorsanız, vergi alıyorsanız, orada devlet sizsiniz.” diyor.

Yakın zamanda terör örgütü PKK’nın üst yapılanması KCK’ya büyük darbe vuruldu. Son operasyonda ele geçen bilgi ve belgeler KCK’nın öyle bazı “liberallerin” dediği gibi bir sivil toplum kuruluşu değil, PKK’nın üst yapılanması olduğu ortaya çıktı. Öcalan’ın KCK ve Kandil’e verdiği emirler, kendi el yazısıyla resmen deşifre edildi.

ERGENEKON-KCK İLİŞKİSİ

KCK’nın PKK ile ilişkisinin yanında terör örgütü Ergenekon’la ilişkisi de ortaya çıktı. 2007 yılında Öcalan’ın emriyle kurulan KCK'nın gerek KCK sözleşmesinde gerekse de KCK iddianamesinde bir devlet gibi yapılandığı ortaya çıkmıştı.

KCK’nın tıpkı bir devlet gibi yasama, yürütme ve yargı organları var. Sözde polisi ve ordusu var. Vergi topluyor ve mahkemelerde insanları yargılıyorlar. Sözde mahkemelerde temizlikçiler belediye başkanlarını yargılarken, vergi vermeyenler geçtiğimiz aylarda başarılı bir operasyonla yerle bir edilen Kavaklı ve Kazan Vadisi’ndeki kamplarda cezalandırılıyordu.

İşte Ergenekon sanığı Yalçın Küçük’ün Öcalan ve PKK’nın üst düzey yöneticilerine PKK’nın devletleşmesiyle ilgili odatv iddianamesine de yansıyan derslerden bir bölümü;

"PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan ve Şüpheli Yalçın Küçük’ün aynı masada oturduğu, çevrelerinde PKK terör örgütünün üst düzey yöneticileri olduğu değerlendirilen kalabalık bir gurubun bulunduğu, Yalçın Küçük ve Abdullah Öcalan’ın bu gruba ders verdiği tespit edilmiştir.

Bu görüntülerde Şüpheli Yalçın Küçük’ün devlet olmaktan bahsederek “Burada size bir teorik bilgi; eğer bir yerden siz bir otorite olarak asker alıyorsanız, vergi alıyorsanız, orada devlet sizsiniz. … Oraları kontrol ediyorsanız, oranın ekonomik, size yetecek kadar alabiliyorsanız ve asker de alabiliyorsanız orası artık sizin olmuştur. Bu Siyasi Teoridir” şeklinde anlatımlarla PKK terör örgütü militanlarına
açıkça eğitim verdiği anlaşılmıştır."

KCK konusunda kendisine ilham veren Yalçın Küçük'le ilgili Öcalan'ın yine iddianameye yansıyan şu cümlesi oldukça dikkat çekici:

 “Senin her cümlen benim beynimde bir kıvılcım meydana getiriyor”

KCK da Ergenekon sanığı Yalçın Küçük'ün Öcalan'ın beyninde meydana getirdiği kıvılcımın bir sonucu mu?

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.