Ergenekon sanıkları kaçıyor

Ergenekon sanıkları kaçıyor

Ergenekon sanıkları kanunlardan kaçmaya devam ediyor. Bakın kaç gündür saklanıyorlar?

İddia edilen ErgenekonTerör Örgütü üyesi olduğu gerekçesiyle haklarında yakalama kararı çıkarılan sanıklar, batık banka patronları ve işadamları kanunlardan kaçmaya devam ediyor.

Ergenekon sanıkları eski Milletvekili Turhan Çömez 2 sene 142 gündür, Yeditepe Üniversitesi ve İSTEK Vakfı'nın sahibi Bedrettin Dalan 1 sene 317 gündür, ÇEV Genel Başkanı Gülseven Yaşer de 1 sene 221 gündür firarda… Batık banka patronları Kemal, Yavuz ve Hakan Uzan 7 bin 95 gündür, Cem Uzan1 sene 37 gündür yurt dışında saklanıyor. Reina'nın sahibi Mehmet Koçarslan ise 29 gündür rüşvet operasyonu kapsamında aranıyor.

UZANLAR, 2 BİN 650 GÜNDÜR FİRARDA

İmar Bankası'nı batırıp milletin sırtına 8 katrilyonluk borç bırakan Kemal, Yavuz ve Hakan Uzan hakkında 17 Ağustos 2003 tarihinde yakalama kararı çıkarıldı. Cem Uzan, 18 Ağustos 2003 tarihinde, “Aile fertlerim en kısa sürede kamuoyu önüne çıkacaktır. Uzan ailesi için kanunlardan kaçmak asla söz konusu olamaz” açıklamasında bulunmuştu. Kemal, Yavuz ve Hakan Uzan, 7 sene 95 gündür firarda… Uzanlar, 2 bin 650 gündür kanunlardan kaçıyor.

CEM UZAN DA, 402 GÜNDÜR KANUNLARDAN KAÇIYOR

Yurtdışına kaçanları ağır dille eleştiren Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan da firarda! Cem Uzan, İmar Bankası'nı zarara uğrattığı iddiasıyla yargılanmış ve ceza almasından sonra da Fransa'ya kaçmıştı. Cem Uzan hakkında İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nce 14 Ekim 2009 tarihinde gıyabi tutuklama kararı çıkarılmıştı. Cem Uzan, 1 sene 37 gündür firarda…

TURHAN ÇÖMEZ 872 GÜNDÜR FİRARDA!

Ergenekon Terör Örgütü soruşturması kapsamında, 1 Temmuz 2008 tarihinde, Balıkesir eski Milletvekili Turhan Çömez'in evinde ve ofisinde arama yapıldı. Hakkında gözaltı kararı alındı ancak yurtdışında olduğu ortaya çıktı. Turhan Çömez, İngilizcesini ilerletmek için Londra'da bulunduğunu belirterek, “Üç aylık kendime program yaptım, iki ay daha buradayım” dedi. İki ay değil 25 ay geçti, hala Türkiye'ye gelmedi. Turhan Çömez, 2 sene 142 gündür firarda…

DALAN, 682 GÜNDÜR ÜLKESİNE DÖNEMEDİ!

Ergenekon Terör Örgütü soruşturması kapsamında, 7 Ocak 2009 tarihinde, Bedrettin Dalan'ın sahibi ve Mütevelli Heyeti Başkanı olduğu Yeditepe Üniversitesi ve Başkanı olduğu İstek Vakfı'nda arama yapıldı. Bedrettin Dalan, ABD'de olduğu için gözaltına alınamadı. Dalan, 1 sene 317 gündür firarda… Bedrettin Dalan'ın, birbirini yalanlayan açıklamaları…

7 Ocak 2009: “İki hafta sonra döneceğim”

8 Ocak 2009: “Eşimin sağlık sorunları nedeniyle ABD'ye geldik. İki hafta sonra İstanbul'dayım, polisler beni havaalanından alsınlar”

20 Şubat 2009: “Bu pazartesi de doktor kontrolüne gitmem gerekiyor”

3 Nisan 2009: “Ne zaman dönerim bilmem, şu an diş tedavisi görüyorum”

7 Mayıs 2009: “Niye döneyim. Deli saçması bir soruşturmanın parçası olmak için mi? Benim alnım ak. Hiçbir kötülük yapmadım. Devletime karşı en küçük bir suç işlemedim. Bundan kuşkum yok. Ama gelirsem beni içeri atacaklar. Bu halimle belirsiz bir sürecin içine gireceğim. Niye geleyim? Gelip hapiste mi çürüyeyim?”

YAŞER'İN 586 GÜNDÜR TEDAVİSİ BİTMEDİ

Ergenekon Terör Örgütü soruşturması kapsamında 13 Nisan 2009 tarihinde, Çağdaş Eğitim Vakfı (ÇEV) Genel Başkanı Gülseven Yaşer'in evi ile ÇEV Genel Merkezi arandı. Hakkında gözaltı kararı olan Gülseven Yaşer'in Amerika'da olduğu öğrenildi. Gülseven Yaşer, sağlık sorunları nedeniyle yurtdışında tedavi gördüğünü, tedavisinin tamamlanmasının ardından Türkiye'ye gelerek bağımsız Türk yargısının karşısına çıkacağını iddia etti. Yaşer, “Tedavim biter bitmez Türkiye'ye döneceğim” dedi. Yaşer, 1 sene 221 gündür firarda… Yaşer kendisini Türk hekimlerine emanet etmedi.

MEHMET KOÇARSLAN 29 GÜNDÜR FİRARDA!..

Dünya Ticaret Merkezi ile CNR Fuarcılık arasındaki davayla ilgili 1 milyon 200 bin liralık rüşvet operasyonunda aralarında iki eski Yargıtay daire başkanı, iş adamları ve avukatların da bulunduğu 38 kişi gözaltına alındı. 22 Ekim 2010 tarihinde hakkında gözaltı kararı alınan eğlence mekanı Reina'nın sahibi Mehmet Koçarslan, kayıplara karıştı… Koçarslan, 29 gündür firarda…YENİAKİT

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :