Ergenekon TV’lerinde Tahrike Devam!

Ergenekon TV’lerinde Tahrike Devam!

Ergenekon Terör Örgütü’ne ve CHP’ye yakınlığı ile bilinen Ulusal Kanal, Halk Tv ve Oda TV, Gezi Parkı’nda başlayan ve 8. gününe giren olayları canlı yayınla göstererek polisi hedef gösteriyor

Söz konusu televizyon kanalları ve internet sitesi; polisin göstericilere müdahale için girdiği sokak ve caddeleri, polisin müdahale hazırlıklarını canlı yayınla gösteriyor. Canlı yayınlar, çatışmaların sona erdiği sabah saatlerine kadar sürüyor.
Adli kaynaklardan alınan bilgiler göre polisin hedef alınarak yapılan çekimlerin, Doğan Haber Ajansı (DHA) tarafından servis edildiği öğrenildi. Birçok internet sitesi de; “Gezi Parkı Diren” adıyla reklam yayınlıyor. Söz konusu reklama tıklanıldığında Halk TV’nin canlı yayını çıkıyor. Bilindiği gibi Kadıköy’de bulunan “Devrimci Karargah” adlı örgüt mensuplarının bulunduğu eve yapılan operasyonun televizyonlar kanalları tarafından canlı yayınlanması, Başkomiser Semih Balaban’ın şehid olmasına neden olmuştu.

Emniyet İstihbarat Dairesi Eski Başkanvekili Bülent Orakoğlu, Ergenekon’u destekleyen yayın organları Ulusal TV, Halk TV ve Oda TV’nin Gezi Parkı olaylarıyla başlayan çatışma ortamını canlı yayınladığını belirterek, “Bu görüntüler, Avrupa ve dış basına ulaştırılıyor. Ergenekon sanıkları, ‘Halk hareketi, devrim başladı’ açıklamasında bulundu. Güvenlik güçlerinin çalışması engelleniyor. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı; bu görüntüleri, yapılan konuşmaları ‘Devrim Sabahı’ başlıklı haberleri incelemeli ve soruşturma yapmalıdır” dedi.

YENİAKİT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.