Ergenekona Karşı Cumhuriyet Mitingleri

Ergenekona Karşı Cumhuriyet Mitingleri

Cumhurbaşkanlığı seçim sürecine damga vuran Cumhuriyet mitingleri yeniden düzenleniyor. Bu sefer ki hedef Ergenekon operasyonları. İşreti Baykal verdi, tarih belli oldu


Cumhuriyet mitingleri yeniden düzenleniyor. Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanı adayı olması sürecinde bir çok ilde yapılan Cumhuriyet mitingleri şimdi de Ergenekon operasyonlarını protesto etmek için düzenlenecek.

Yeni dönem Cumhuriyet mitinglerini, Ergenekon operasyonları kapsamında genel merkezi ve bir çok şubesi aranıp bazı görevlileri gözaltına alınan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), Cumhuriyet Gazetesi Okurları Birliği (CUMOK) ve Ziraat Odası Birliği ve bazı STK'lar organize ediyor. İlk mitingin ise 17 Mayıs'ta Ankara / Sıhhiye meydanında düzenleneceği öğrenildi.

BAYKAL: KİMSENİN KILI KIPIRDAMIYOR

CHP lideri Deniz Baykal son Ergenekon operasyonlarından sonra aykal,''Ergenekon'' soruşturması kapsamında gerçekleştirilen gözaltılarla ilgili ''O insanlar orada. Yani Mehmet Haberal can derdinde. Yani bu memleketin namuslu dürüst profesörleri, dekanları cezaevlerinde acı çekiyorlar. Kimsenin kılı kıpırdamıyor'' diyerek, meydanlara dökülme imasında bulunmuştu.


Etiketler :