Ergenekonda flaş gelişme

Ergenekonda flaş gelişme

Ergenekon sanığı Levent Ersöz ile ilgili 11 ayrı noktada arama yapılıyor. Aramalara tepki ise intihar ile geldi…

Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün ifadesinde yer aldığı iddia edilen " 7 milyon lira örtülü ödenekten kullandık " sözleri üzerine bazı yerlerde arama yapılmaya başlandı. İstanbul'da 10, Ankara'da bir yerde yapılan aramalarda bu paralara ulaşılmaya çalışılıyor.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Levent Ersöz, tedavi gördüğü İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde dün Ergenekon soruşturmasını yürüten savcılardan Fikret Seçen ve BDDK müfettişleri tarafından sorgulandı. Jandarma İstihbarat Dairesi eski Başkanı Ersöz’e Ergenekon davasında “üst düzey yönetici olmak” iddiasıyla tutuksuz yargılanan eski Jandarma Genel Komutanı emekli Orgeneral Şener Eruygur döneminde örtülü ödenekten yapılan 7 milyon liralık harcamayla ilgili sorular yöneltildi. Bu paranın bir kamu bankasından 5 ayrı kişinin hesabına “teknik takip ve dinleme cihazları” alımı için aktarıldığı iddia edilmişti.

LEVENT ERSÖZ'ÜN KIZI İNTİHARA KALKIŞTI 

Levent Ersöz'ün odasında yapılan aramaya kızı Fulya Ersöz kollarını keserek tepki gösterdi.

Ergenekon tutuklu sanığı emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün tedavi gördüğü Çapa Tıp Fakültesi hastanesinde kızı Fulya Ersöz intihara kalkıştı. Kollarını jiletle kesen Fulya Ersöz, bağırarak "Savcı Öz'den şikayetçiyim" dedi.

Leven Ersöz'ün odasında akşam saatlerinde soruşturmaya yürüten Savcı tarafında arama yapıldı. Babasını ziyarete geldiği ve bu sırada odasında arama yapıldığını görüp gören Fulya Ersöz bsinirlerine hakim olamayıp kollarını jiletledi. Elleri ve kolları kan içerisinde kalan Fulya Ersöz, hastane görevlileri tarafından tedavi edilmek üzere götürülürken karşısında gazetecileri görünce; "İnsanların onurları gururları var. İnsanları ne hale getirdiniz. Savcı Öz'den şikayetçiyim." dedi.

Fulya Ersöz, hastane görevliler tarafından tedavi altına alındı. Bu arada Levent Ersöz'ün kardeşi olduğu öne sürülen bir kişi de basın mensuplarının görüntü almasına tepki gösterdi.

 

 

Etiketler :