Ergenekon'un son umudu

Ergenekon'un son umudu

Yazar Orhan Miroğlu, Ergenekon oluşumunun, kanlı bir iç savaşın yaşanmasını istediğini ve tüm umudunu bu etnik iç çatışmaya bağladığını iddia etti.

Taraf Gazetesi Yazarı Miroğlu, CİHAN muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de Türklerin ve Kürtlerin bir arada yaşadığı yerlerde karşılıklı etnik bir hınç ve öfkenin olduğunu, bunun da zaman zaman linç girişimleri olarak ortaya çıktığını belirtti. Böyle bir durumun ortaya çıkmasının sebebinin de son 20–25 yıldır devam eden çatışmaların Türk-Kürt milliyetçiliğini arasında fay hattı oluşturduğunu ve bu fay hattının Hatay'da 4 polis memurunun şehit edilmesiyle patladığını vurguladı.

 

Çıkan bu etnik çatışmaların yıllardır bir arada yaşayan Türk- Kürt halkının birlikte yaşama arzusuna yara aldırdığını belirten Miroğlu, " Bu çatışmalarda hiç kimse siyasi olarak kazanmayacaktır." dedi. Bu çatışmaların ne Türkiye'ye ne de PKK'ya bir şey kazandırmayacağını vurgulayan Miroğlu, bu ülkenin Çekoslovakya olmadığını, '25 yıldır savaşıyoruz artık daha fazla savaşmayalım, oturup ayrılalım' diyecek siyasi bir kültüre sahip olmadığını kaydetti. 'Ayrılmayı konuştuğumuz an Türkiye'nin kendisini etnik bir çatışmanın içerisinde bulacağını' öne süren Miroğlu, "Bu çatışma dünyanın hiçbir yerinde olduğu gibi olmaz. Çünkü Kürt nüfusunun büyük bir bölümü yaklaşık yüzde 60'ı Türk halkıyla iç içe yaşıyor." şeklinde konuştu.

 

Açılım sürecinde İçişleri Bakanı'nın gayretini taktir ettiğini söyleyen Miroğlu, "İçişleri Bakanı'nın doğrusu son demecini anlayabilmiş değilim. Şurayı temizleyin, memizleyin. Belli ki buralar temizlenmiyor. Ne Gabar temizlenebildi, ne Cudi ne de Avanoslar temizlendi. Bunu daErgenekondavasında hakkında tutuklama kararı verilmiş bir askerle yapıyor." şeklinde eleştiride bulundu. 

 

CİHAN

Etiketler :