Erhan Tuncel yakalandı

Erhan Tuncel yakalandı

Dink davasında hakkında yakalama kararı bulunan Erhan Tuncel gözaltında.

Hrant Dink'in öldürülmesiyle ilgili açılan davada, hakkında yakalama kararı çıkarılan ve 38 gündür aranan Erhan Tuncel yakalandı. 

"MEMLEKETE HİZMET ETMENİN BEDELİ BUDUR" DEDİ

Kumburgaz'da yakalanan Dink Davası'nın firari sanığın Erhan Tuncel asayiş şubesine bağırarak girdi. Tuncel yüksek sesle, "Memlekete hizmet etmenin bedeli budur, Adnan Menderes'in idam edildiği gün tutuklanma bir şereftir"dedi.

15 İÇİNDE TESLİM OLACAĞIM

Hakkında yakalama kararı bulunan Erhan Tuncel, Star Gazetesi'nden Helin Şahin'e konuşmuş ve '15 gün içerisinde teslim olacağım' demişti. 

"AİHM'E DİLEKÇE YAZIYORUM"

Tuncel röportajında şöyle demişti: "Kaçmıyorum. AİHM’e kapsamlı bir dilekçe ile yeni savunmamı hazırlıyorum. 15 gün içinde bitirmeyi düşünüyorum. Tamamladıktan sonra hemen teslim olacağım”

SUİKAST ÜZERİME YIKILDI

Tuncel, AİHM’e vereceği dilekçesinin içeriğiyle ilgili şunları söyledi: "Kimliğimin deşifre edilmesi, sanık konumuna sokulmam, gayri-resmi dinlenmem cinayetin planlandığına dair tüm istihbaratları vermeme rağmen eylemin şahsıma yıkılması ve uzun tutukluluk süresi ile lehimde olan hususların kararlara yansımamasını kapsayacak. AİHM daha önce verdiği Dink kararında 5 maddeden Türkiye’yi mahkum etmişti."ENSONHABER

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.